Acestea sunt singurile frizuri care nu sunt interzise în Coreea de Nord!

Acestea sunt singurile frizuri care nu sunt interzise în Coreea de Nord!

loading...

Acestea sunt singurile frizuri care nu sunt interzise în Coreea de Nord!

Cetățenii nord coreeni nu au acces la noile trenduri din lumea modei. Vorbind de frizuri, ei au de ales una dintre cele 28 disponibile pentru a-si aranja podoaba capilara.

Intervenţia conducerii comuniste din Coreea de Nord pentru a nivela vieţile şi valorile cetăţenilor în conformitate cu “standardele socialiste” nu lasă nimic necontrolat. Până şi coafurile nord-coreenilor trebuie să respecte anumite reguli, existând în frizerii şi coafoare un “îndreptar” de tunsori comuniste, arată Daily Mail.

În cazul femeilor, există 18 coafuri aprobate de stat, pentru fiecare vârstă. Opţiunile nu sunt, însă, foarte variate. Lungimea părului nu depăşeşte nivelul umerilor şi permanentul este permis doar cu moderaţie, buclele trebuind să fie cât mai discrete posibil. Femeile măritate sau în vârstă sunt îndemnate să aibă părul tuns scurt, eventual cu un permanent uşor. Tinerele sau adolescentele au voie să îşi poarte părul în anumite versiuni de bob.

Standarde de tunsoare sunt şi în cazul bărbaţilor, al căror păr nu poate depăşi lungimea de 5 centrimetri şi trebuie să ajungă pe mâna frizerului o dată la 15 zile.

Măsura de a le impune oamenilor cum să îşi poarte părul nu este deloc nouă în Coreea de Nord. De altfel, ea  nu este fără precedent nici în istoria României, dacă ne amintim de mult-hulitele plete din perioada comunistă.

 

loading...

Adauga si tu un comentariu!

comentarii

CATEGORIES
TAGS
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus (0 )