Cand NU TREBUIE sa dai CNP-ul ?

Cand NU TREBUIE sa dai CNP-ul ?

loading...

Seria şi numărul actului de identitate sunt de ajuns !

”Administratorul asociaţiei noastre îmi cere să îi spun CNP-ul meu, plus mai multe date din contractul de proprietate asupra apartamentului personal. Spune că toate aceste informaţii trebuie să figureze în cartea de imobil a asociaţiei. Toate ca toate, dar nu găsesc normal să îmi ceară CNP-ul. Ce prevede legea referitor la acest aspect?” (Marin Drăgulescu, Bucureşti)

Răspunsul specialistului

”Proprietarii sunt obligați să pună la dispoziția asociației de proprietari, pentru a fi înscrise în cartea de imobil,  următoarele informaţii:

  • pentru toate persoanele care locuiesc în apartament: numele și prenumele, seria și numărul actului de identitate, data mutării în imobil și felul adresei (de domiciliu sau de reședință, aşa cum este înscris în actul de identitate), data mutării din imobil (conform Hotărârii Guvernului 839/2006, anexa 4)
  • actul de proprietate asupra apartamentului (contractul de vânzare-cumpărare, certificatul de moștenitor, actul de adjudecare etc.), în conformitate cu art. 12, cap. B. (obligații), alin. g) din HG 1588/2007 (norme de aplicare la Legea 230/2007)
  • în ceea ce privește CNP-ul, legea nu prevede că trebuie să fie furnizat pentru completarea datelor din cartea de imobil.

sursa

loading...

Adauga si tu un comentariu!

comentarii

CATEGORIES
TAGS
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus ( )