Ce PROVERB corespunde ZODIEI TALE ?

Ce PROVERB corespunde ZODIEI TALE ?

loading...

Unele dintre proverbele româneşti se potrivesc perfect fiecarui semn zodiacal in parte, printr-o simplitate care ascunde adevarul personalitatii fiecareia dintre ele.

BERBEC – nativul din Berbec considera ca “Ce-i în guşă, şi-n căpuşă.”, mai ales că “Omu’ încăpăţânat, n-ascultă de niciun sfat.” BERBECUL crede in propriile puteri mai mult decât în orice şi intuiţia lui nu l-a înşelat niciodată, tocmai de aceea pare in ochii altora, de multe ori încăpăţânat.

TAUR – nativii din Taur iubesc viaţa şi frumosul. iata de ce li se potriveste perfect proverbul “Ochii văd, inima cere…”. TAURII sunt romantici incurabili cărora le place viaţa linistita.

GEMENI – motivele de bucurie ale Gemenilor, modul în care iau decizii, toate izvorăsc din puterea pe care ei le-o oferă cuvintelor, dialogului pentru că ei cred cu desavarsire in proverbul “La început a fost Cuvântul”  si se ghideaza după zicala populară „Ai carte, ai parte.”

RAC – centrul universului pentru nativul Rac e constituit din: casă, familie, iubire părintească, legături de sânge. Doar avem de-a face cu semnul zodiacal cu cel mai dezvoltat instinct matern. “Fiecare pasăre îşi iubeşte cuibul” e proverbul ce corespunde Racului, mai bine zis – „Fiecare Rac îşi iubeşte cuibul” pentru că acolo, în sânul familiei sale, nativul acestui semn îşi găseşte echilibrul, sinele, norocul, fericirea.

LEU- o fire excentrica, Leul iubeşte luxul mai mult decât se iubeşte pe sine.

Pentru nativii acestui semn se pare ca “Vulturul nu vânează muşte” si “Obrazul subţire cu cheltuială se ţine.”

FECIOARA – Fecioara ofera muncii un loc de cinste în viaţă. Nativii din această zodie nu cunosc lene sau nenoroc la bani. Ei cred in “Omul harnic, muncitor, de pâine nu duce dor” cum cred in Dumnezeu.

BALANTA – nativii acestui semn îşi găsesc cu greu echilibrul, în primul rând pentru că nu le place să îşi complice existenţa. Aşteaptă mereu de la ceilalţi, dificultatea cu care oferă lucruri (indiferent de natură) venind dintr-o comoditate existenţială uşor atipică. Proverbul zodiei lor: “Mai bine varză acră cu-nvoială, decât zahăr dulce cu cârteală.”

SCORPION- nativul acestui semn traieste pentru iubire dar mai mult decât atât, luptă continuu să-şi atingă scopurile, indiferent prin ce metode.

Proverbul care se potriveste ”manusa” acestei zodii este: “Scopul scuză mijloacele”.

SAGETATOR- călătoriile sunt pentru un Săgetător modul de a-şi găsi sensul.

De aceea il vei auzi afirmand frecvent :“Călătorului îi şade bine cu drumul.”

CAPRICORN – nativul acestei zodii are răbdare, face totul cu precauţie, îşi oferă mereu timp din belşug ca să mediteze şi să întreprindă lucruri. Este cel mai calm semn al zodiacului. El crede cu tărie că toate realizările mari au necesitate timp şi cumpătare, vorba aia: “Nici Roma n-a fost construită într-o zi.”

VARSATOR –  obsesia lui faţă de libertate îi influenţează majoritatea deciziilor şi îl face deseori un caracter dificil, avand nevoie de sentimentul libertăţii ca de aer. Îngrădeşte-i libertatea unui Vărsător şi îl vei pierde instant, pe principiul “Pasărea în colivie nu se bucură, şi de e vie”.

PESTI –  Peştii trăiesc totul la intensitate maximă – ei chiar cred cu tărie în proverbul “Iubirea trece prin apă, nu-i e frică că se-neacă.” Şi nu numai cred, dar acesta este modul lor de viaţă. Fără iubire, fără iubire absolută, un Peşte se va simţi prizonierul propriei vieţi şi va suferi cumplit, deşi poate nimeni nu va observa pentru că un alt proverb specific Peştilor este “Marile dureri sunt mute.”

loading...

Adauga si tu un comentariu!

comentarii

CATEGORIES
TAGS
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus ( )