Cercetatorii au descoperit CULOAREA MASINII care te protejeaza de ACCIDENTE RUTIERE

Cercetatorii au descoperit CULOAREA MASINII care te protejeaza de ACCIDENTE RUTIERE

loading...

In întreaga lume mor anual zeci de mii de persoane în accidente rutiere. Cercetătoarea Sue Furness, de la Universitatea din Auckland, in urma unor studii indelungate privind legatura dintre culoarea autovehiculului si riscul de accident, concluzioneaza:

Eşti în pericol deosebit dacă maşina din garajul tău este CAFENIE, NEAGRA sau VERDE !

Pe de alta parte, ai putea reduce la jumatate riscul de vatamari grave dacă vehiculul are o nuanta ARGINTIE !Ce ar fi să mergem până la capăt şi să vopsim toate maşinile în argintiu? Poate nu s-ar mai produce nici un accident!

De asemenea, cercetările efectuate în Noua Zeelandă susţin că şoferii maşinilor argintii riscă de 2 ori mai puţin decât cei aflaţi în maşini de alte culori, în cazul unei coliziuni grave soldate cu vătămări.
Roşul, considerată frecvent culoarea siguranţei, nu e cu nimic mai presus decât albastrul, cenuşiul, galbenul sau albul, potrivit articolului publicat în Jurnalul medical britanic.
Riscul de rănire gravă în maşinile galbene, gri, roşii şi albastre nu este chiar atât de mare – şi nu diferă în mod considerabil de cel prezentat de cele albe.
Doamna Furness, care a efectuat studiul pe 1.000 de şoferi din Auckland între 1998 şi 1999, a constatat că argintiul este culoarea cea mai sigură. Ea afirmă: “Creşterea proporţiei de maşini argintii ar putea fi o strategie eficientă pentru a reduce numărul de vătămări grave în urma coliziunilor”.
Să mergem până la capăt şi să vopsim toate maşinile în argintiu ?
Poate nu s-ar mai produce nici un accident!
loading...

Adauga si tu un comentariu!

comentarii

CATEGORIES
TAGS
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus ( )