Publicitate

loading...

Doi parinti, suparati foc, pentru ca fiica lor nu poate primi numele Allah!

Doi parinti, suparati foc, pentru ca fiica lor nu poate primi numele Allah!
loading...

Doi parinti, suparati foc, pentru ca fiica lor nu poate primi numele Allah!

Elizabeth Handy şi Bilal Walk, doi părinţi din statul american Georgia, au demarat un proces prin care încearcă să anuleze o decizie iniţială, după ce o instanţă locală le-a refuzat dreptul de a atribui fiicei lor numele Allah.

Fiica lor, ZalyKha Graceful Lorraina Allah, a rămas fără un nume oficial recunoscut, scrie news.ro, care citează BBC.
Numele de familie al fetiţei ar trebui să fie Handy, Walk sau o combinaţie între cele două, nu Allah, spun reprezentanţii statului Georgia. American Civil Liberties Union (ACLU) din Georgia a deschis un proces, la Tribunalul Superior din Fulton County, în numele familiei.

Tatăl fetiţei a declarat că a luat decizia de a atribui fiicei sale numele Allah deoarece acesta este ”nobil”. Allah este cuvântul arab atribuit lui Dumnezeu.

”E pur şi simplu incorect şi reprezintă o încălcare a drepturilor noastre”, a spus Bilal Walk.

Avocaţii Departamentului de Sănătate Publică din Georgia consideră că legislaţia acestui stat american ”impune ca numele de familie al unui copil să fie ori cel al tatălui, ori cel al mamei, pentru a putea fi marcat în certificatul de naştere”.

Potrivit documentelor depuse în instanţă, cei doi părinţi din Georgia, care nu sunt căsătoriţi, au deja împreună un fiu care se numeşte Masterful Mosirah Aly Allah. 

loading...

Adauga si tu un comentariu!

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.

 
Hai si tu pe:
[ X ]