Fa-ti un laborator acasa, cu propriile tale experimente. Te poti transforma intr-un adevarat magician, indiferent de varsta!

Fa-ti un laborator acasa, cu propriile tale experimente. Te poti transforma intr-un adevarat magician, indiferent de varsta!

loading...

Fa-ti un laborator acasa, cu propriile tale experimente. Te poti transforma intr-un adevarat magician, indiferent de varsta!

Experiment cu oua!

Luati doua pahare de apa. Intr-unul pui apa simpla, in celalalt pui apa calda si 5 linguri de sare. Introduceți atent un ou în paharul cu apă simplă. Oul va cadea la fund (dacă nu, înseamnă că oul este alterat). În al doilea pahar cu apă caldă introduceți atent oul. El va pluti la suprafață.

Densitatea medie a oului este mai mare ca cea a apei pure, de aceea oul se lasă la fund. Iar densitatea apei sărate este mai mare, de aceea oul plutește la suprafață.

Experiment cu chibritul aprins!

Aprindeți un chibrit și poziționați-l la o distanță de cca 15 cm de la perete. Luminați chibritul cu o lanternă, și veți vedea că pe perete apare numai umbra mâinii voastre și doar chibritul. Puțini știu ca focul nu are umbră, deoarece nu împiedică trecerea luminii prin el.

Experiment cu creioane!

Intr-o punga de polietilenă, turnați apă pe jumătate. Străpungem pachetul cu creionul prin ambele părți, acolo unde este umplut cu apă.

In timpul ruperii pachetului, moleculele apei se atrag mai aproape una de alta si moleculele polietilenei se strâng în jurul creioanelor. Dacă străpungem pachetul după ce îl umplem pe jumătate, lăsând creioanele în locul străpungerii, apa aproape că nu va curge.

loading...

Adauga si tu un comentariu!

comentarii

CATEGORIES
TAGS
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus ( )