In ce ZI A SAPTAMANII te-ai nascut ? ZODIAC GETO-DACIC

In ce ZI A SAPTAMANII te-ai nascut ? ZODIAC GETO-DACIC

loading...

Horoscopul geto-dacic se bazeaza pe mitologia geto-dacilor si face asocieri intre zeitatile din panteonul geto-dacice si trasaturile de personalitate ale unei persoane.

In functie de ziua saptamanii in care ai venit pe lume, iata in ce zodie te poti incadra:

Luni – zodia DIONYSOS

Dionysos este stapanul veseliei, dar si o zeitate a vegetatiei si a starii de exaltare. Asociat cu starea de euforie cat si cu bucuria de a trai.

Cei nascuti in aceasta zodie sunt oameni care iubesc viata si stiu sa se bucure de fiecare clipa. Joviale, optimiste, pozitive, usor exuberante si superficiale, persoanele nascute sub acest semn sunt ambitioase, insa au nevoie de un stimulent puternic pentru a-si duce la bun sfarsit o sarcina.

Marti – zodia PLEISTOROS

Cei nascuti sub acest semn sunt patronati de Pleistoros, zeitate traca a razboiului si a conflictelor care cerea in mod periodic jertfe si sacrificii. Persoanele nascute martea sunt persoane dinamice, puternice, inzestrate cu o deosebita energie fizica, cu tarie de caracter si o capacitate de rezistenta fizica si psihica iesite din comun.

Sunt tenace, directe, perspicace, niste prieteni de exceptie care nu stiu ce inseamna tradarea. Nu renunta cu usurinta la ceea ce si-au propus. Dar daca le-ai gresit cu ceva anume, fii pregatit de o razbunare crunta.

Miercuri – zodia DERZELAS

Derzelas  era zeul sanatatii, veghiind asupra starii de bine trupesti, cat si asupra energiei vitale.

Cei nascuti miercurea sunt oameni care iubesc dreptatea, armonia si pacea. Au principii si teorii de viata la care tin cu strasnicie si chiar daca isi doresc sa aiba parte de respectul celorlalti, nu se dezic de crezurile personale.

Sunt persoane corecte, sincere. Au asteptari imense de la cei din jur. Sunt extrem de exigenti atat cu ei insisi dar si cu cei din jur.

Joi – zodia SABAZIOS

Divinitate subpamanteana, Sabazios este un zeu pe care vechii traci il venerau ca pe “Eliberatorul”, zeitatea care ii dezrobea de sub anotimpul neindurator si rece.

Persoanele aflate sub semnul lui Sabazios au o fire taciturna si sunt intr-o oarecare masura firi introvertite, enigmatice si cu un farmec de nepatruns. Sunt persoane extrem de inteligente si talentate pe care te poti baza la nevoie. Sunt prieteni de nadejde si parteneri fideli de viata.

Vineri – zodia BENDIS

Bendis este o zeita extrem de interesanta, personalitatea ei fiind similara zeitei Artemis de la greci. Era considerata a fi o zeita a padurilor si a Lunii, fiind infatisata purtand o sulita in mana stange, un coif pe cap si o cupa in cea dreapta.

Cei nascuti in ziua lui Vineri au o personalitate senzuala, o putere mare de empatie si capacitatea de-a iubi. Sunt firi calde, instinctive, generoase, orientate mai multe catre familie si catre binele celor din jur. Sunt oameni pasnici cu o mare putere de sacrificiu. Nu face imprudenta sa ii ataci pe cei dragi lor. Vei simti pe propria piele ce inseamna razbunarea.

Sambata – zodia GEBELEIZIS

Gebeleizisera zeul cerului limpede, fiind asociat si cu puterea fulgerelor, a tunetelor si a furtunii.

Cei nascuti sub semnul lui Gebeleizis au personalitati puternice, sunt impulsivi, activi si iuti la manie.

Se enerveaza si isi pierd cumpatul cu usurinta, insa se pot calma rapid. Cu ajutorul autocontrolului, reusesc sa-si stapaneasca iesirile temperamentele pentru o perioada indelungata de timp. Sunt oameni pasionali si au in sange capacitatea de a conduce. Au un temperament coplesitor de care fie te indragostesti, fie te feresti.

Duminica – zodia ZALMOXIS

Zalmoxis este zeul suprem al panteonului. Persoanele nascute sub acest semn au o personalitate puternica. Le place sa se afle in centrul atentiei, gesticuland, captand atentia, luand decizii pentru sine, dar si pentru ceilalti.

Cel nascut duminica este un lider innascut si are mare capacitate de persuasiune. Stie sa gestioneze situatiile criza. E capabil sa devina in mod constient un manipulator, caci intelege la perfectie natura umana. In unele situatii, ajunge  sa se joace cu mintile si emotiile celorlalti pentru a-si atinge scopurile.

Existenta sa va avea o mare influenta asupra destinelor celor din jur, in mod sigur, nu va trece neobservata.

loading...

Adauga si tu un comentariu!

comentarii

CATEGORIES
TAGS
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus ( )