Lucruri pe care le poate spune ceara din urechi despre starea de sănătate! Iata si 4 remedii naturiste pentru îndepărtarea depozitelor de ceară din urechi!

Lucruri pe care le poate spune ceara din urechi despre starea de sănătate! Iata si 4 remedii naturiste pentru îndepărtarea depozitelor de ceară din urechi!

loading...

Lucruri pe care le poate spune ceara din urechi despre starea de sănătate! Iata si 4 remedii naturiste pentru îndepărtarea depozitelor de ceară din urechi!

Este dezgustător, aveţi dreptate, dar ceara din urechi poate prezenta anumite modificări de culoare sau de textură dacă suferiţi de anumite probleme de sănătate, aşa că trebuie să abordăm acest subiect. Cerumenul – aşa cum este denumită în mod ştiinţific ceara din urechi – are rolul de a proteja pielea canalului auditiv şi contribuie la lubrifierea şi la curăţarea lui.

Cleiul inestetic acţionează ca o barieră împotriva pătrunderii şi dezvoltării bacteriilor şi a fungilor, care pot duce la apariţia infecţiilor. Chiar dacă evităm deseori să discutăm despre acest subiect, oamenii par să fie foarte curioşi în privinţa cantităţii de cerumen eliminate, precum şi a culorii sau texturii acestuia.

Remedii simple de indepartare:

1. Ulei pentru copii

Încălziți o linguriță de ulei pentru copii la temperatura corpului. Nu uitați că orice lichid depus în ureche, care este mai cald sau mai rece față de temperatura normală a corpului poate provoca senzația de vertij. Înclinați capul, astfel încât urechea infectată să fie orientată spre tavan. Trageți urechea în jos și în afară, astfel încât aceasta să fie suficient de deschisă pentru ca uleiul să ajungă la blocaj. Puneți câteva picături în ureche, folosind o pipetă. Păstrați urechea în aceeași poziție timp de 5-7 minute. Se repetă de două ori pe zi timp de 3-4 zile. Spălați apoi ceara din ureche, folosind o seringă și apă călduță. Dacă funcționează corect, uleiul va înmuia ceara din ureche. După aceea, puneți câteva picături de alcool pentru frecție în ureche, pentru a preveni dezvoltarea bacteriilor.

2. Soluție salină

Se amestecă două lingurițe de sare cu o jumătate cană de apă călduță până când sarea se dizolvă complet. Folosind o pipetă adăugați câteva picături în ureche, menținând capul îndreptat în sus. Țineți apa în ureche timp de 3-5 minute și înclinați capul în direcția opusă pentru a scurge apa. Acest lucru este declarat a fi cea mai bună metodă pentru a elimina ceara din ureche.

3. Oțet și alcool pentru frecție

Puneți părți egale de oțet și alcool într-un castron și apoi amestecați. Adăugați câteva picături în ureche și scurgeți imediat.Această metodă este foarte bun pentru înotători.

4. Uleiul de măsline

Pentru cei care nu au ulei de măsline se poate utiliza ulei pentru copii. Uleiul descompune blocajul care este cauza disconfortului ceea ce face mult mai ușor eliminarea acestuia.

(sursa vivanatura.ro)

Ceara este apoasă şi are o nuanţă verzuie

Dacă transpiraţi abundent, secreţia apoasă din ureche este, cel mai probabil, normală. „Culoarea uşor neobişnuită este dată de amestecarea transpiraţiei cu ceara din urechi”, spune dr. Brett Comer, specialist ORL la Universitatea Kentucky.

Însă, în cazul în care nu aţi transpirat excesiv (de exemplu, în urma unei şedinţe de sport), iar culoarea cerumenului este verde sau galben închis, este bine să mergeţi la medic, pentru că este posibilă o infecţie la nivelul urechii, adaugă medicul.

Ceara este lipicioasă sau foarte uscată…

Continuarea aici: www.csid.ro

ceara-urechi

 

loading...

Adauga si tu un comentariu!

comentarii

CATEGORIES
TAGS
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus ( )