Misterul fotografiei inexplicabile cu un Pteranodon!

Misterul fotografiei inexplicabile cu un Pteranodon!

loading...

Misterul fotografiei inexplicabile cu un Pteranodon!

In perioada Cretacicului au trait cele mai mari reptile zburatoare – pterosaurienii. Din aceasta categorie facea parte si dinozaurul zburator Pteranodon care avea dimensiunile mari, ce nu au mai fost atinse niciodata de un animal zburator. Avea o aripă de peste 6 metri (20 ft) și au existat în America de Nord, în mod special actualmente Kansas, Alabama, Nebraska, Wyoming și Dakota de Sud. Aceasta creatura preistorica a trait in era Mezozoica, in Cretacicul superior, cu aproximativ 70 de milioane de ani in urma.
Timp de peste 200 de ani, oamenii din aceste zone ale Statelor Unite au raportat păsări enorme. Observările păsărilor sunt atât de răspândite încât creaturile au primit numele Thunderbirds, care este preluat din mitologia nativ americană. În multe cazuri, rapoartele Thunderbird sunt însoțite de amprente mari.
Probabil cel mai controversat raport a apărut la 25 iulie 1977, când un grup de trei copii din Lawndale, Illinois, a susținut că două păsări uriașe i-au urmărit și apoi au luat un băiat de zece ani, pe nume Marlon Lowe. Una dintre păsări s-a prăvălit pe umărul lui Lowe cu ghearele, l-a ridicat la o înălțime de aproximativ doi metri de la sol, l-a dus la ceva distanță și apoi l-au eliberat.
Observările Thunderbird continuă să îngrijească criptozoologii si în ziua de azi.
Se crede că creaturile au trăsături asemănătoare șopârlelor, care sunt similare cu pterosaurii dispăruți. În anii 1950, o fotografie neobișnuită a fost publicată într-o carte de tip “credeți-vă sau nu” în S.U.A. Imaginea prezintă o colecție de soldați americani stând peste o carcasă enormă de pasăre. Carcasa are o asemănare puternică cu un Pteranodon.
Potrivit povestii, pasărea a fost doborată de soldați în timpul războiului civil american din 1864, lângă orașul Vicksburg. Povestea spune că publicația s-a referit la creatură ca fiind “un fel de pasăre sau monstru necunoscut”. Există o a doua fotografie pe Internet care afișează exact aceeași scenă, dar este cunoscută a fi falsă.
Imaginea nu este la fel de convingătoare, dar a fost făcută să arate similar cu originalul pentru o emisiune de televiziune numită Freaky Links, difuzată pe rețeaua Fox. Imaginea falsă arată că soldații stau pe o carcasă diferită.
Imaginea este înșelătoare, iar faptul că există două fotografii care arată același lucru a discreditat originalul. Indiferent de situație, imaginea rămâne o poveste interesantă. Astăzi, Thunderbirds sunt unul dintre cele mai populare criptide din America de Nord.
Dovezile sugerează că imaginea este reală.
Un număr de cititori povestesc povesti similare, si spun că această imagine era în circulație cu mulți ani înainte ca internetul sau photoshop-ul să existe.

loading...

Adauga si tu un comentariu!

comentarii

CATEGORIES
TAGS
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus ( )