Mona Lisa si misterele ei: identitatea, modul în care zâmbește, si codul ei secret! Un mister nerezolvat al tuturor timpurilor!

Mona Lisa si misterele ei: identitatea, modul în care zâmbește, si codul ei secret! Un mister nerezolvat al tuturor timpurilor!

loading...

Mona Lisa si misterele ei: identitatea, modul în care zâmbește, si codul ei secret! Un mister nerezolvat al tuturor timpurilor!

Cel mai faimos portret al lui Leonardo Da Vinci este un mister nerezolvat al tuturor timpurilor. Două dintre cele mai mari mistere sunt identitatea și modul în care ea zâmbește.
Cea mai recentă explicație cu privire la această identitate afirmă că aceasta este versiunea feminina a lui Da Vinci însuși. Analiza digitală relevă faptul că si caracteristicile faciale ale lui Da Vinci sunt în aliniere perfectă cu cele ale femeii din tablou.
Apoi vine modul în care femeia zâmbește !! Apariția și dispariția zâmbetului doamnei este într-adevăr un atribut in viziunea privitorului și acest mister este explicat folosind tehnica de arta dezvoltata de Da Vinci. Pictura este lăsat un pic neclară, lăsând astfel interpretarea la alegerea privitorului !!
Cel mai mare mister este codul secret al lui Mona Lisa.

Membri ai Comitetului Național pentru patrimoniul cultural din Italia au scos la iveală faptul că prin mărirea imaginii de înaltă rezoluție se pot vedea litere și numere in ochii Mona Lisa.
“Pentru ochiul liber simbolurile nu sunt vizibile, dar cu o lupă pot fi văzute în mod clar”, a declarat Silvano Vinceti, președintele Comitetului.
În ochiul drept par a fi literele LV și care ar putea sta pentru numele lui Leonardo Da Vinci, în timp ce în ochiul stâng, există, de asemenea, simboluri, dar ele nu sunt definite.
“Este foarte dificil să se vada în mod clar, dar ele par a fi literele CE sau ar putea fi litera B – trebuie să vă amintiți ca imaginea este veche de aproape 500 de ani, deci nu este la fel de clar ca atunci când a fost proaspat pictata…Pe bolta podului în fundal apare numărul 72, sau ar putea fi un L și numărul 2.”
Numerele si literele nu sunt vizibile pentru ochiul uman, dar se pot observa la microscop.

Suntem convinsi ca simbolurile nu au fost adaugate de artist din greseala.

Dl Vinceti a cerut autorităților franceze permisiunea de a exhuma rămășițele lui Da Vinci din mormântul său de la Castelul Amboise în Valea Loarei. Ei vor să vadă dacă craniul artistului este acolo, astfel încât sa se poata recrea fața lui și sa se stabileasca dacă Mona Lisa este un portret de sine al artistului, asa cum multi oameni cred.

Unii istorici cred că Da Vinci a fost homosexual și că dragostea l-a impins să se picteze ca o femeie.
O altă teorie este că Mona Lisa este Lisa Gheradini, soția unui comerciant – sau, eventual, chiar mama artistului.
Dl Vinceti a adăugat: “Da Vinci a pus un accent deosebit pe Mona Lisa și știm că, în ultimii ani ai vieții sale, el a luat tabloul cu el peste tot – nu-i plăcea să-l părăsească”.
“De asemenea, știm că Da Vinci a folosit simboluri în lucrarea sa pentru a transmite mesaje și am examinat alte picturi și nu s-a găsit nici un număr sau litere similare.”
Ceea ce se adauga intriga este faptul că simbolurile sunt puse in cea mai întunecată parte a ochilor, astfel încât acestea ar fi fost stiute doarde el – dacă ar fi vrut să fie văzute, atunci el le-ar fi pus în mai partile vizibile ale ochilor.
“Intrebarea este ce înseamnă ele – suntem destul de siguri că LV este, probabil, semnătura lui, dar celelalte numere și litere?“.

Da Vinci a început să picteze tabloul in 1503 sau 1504 și l-a finalizat în anul 1519, cu puțin timp înainte de moartea sa, și după ce s-a mutat în Franța.

sursa coolinterestingstuff.com

 

loading...

Adauga si tu un comentariu!

comentarii

CATEGORIES
TAGS
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus ( )