Povestea românului care face muzica de la Disneyland Paris

Povestea românului care face muzica de la Disneyland Paris

loading...

 

Un român compune muzica personajelor de la Disneyland Paris !

Apreciat la Paris, românul spune că nu este deranjat că nu este atât de cunoscut în ţara natală.

Vasile Şirli (67 de ani) compune de 24 de ani piesele care răsună la Disneyland Paris, fiind unul dintre oamenii de bază ai parcului. Tot el realizează şi restul compoziţiilor muzicale care se aud în parcul de distracţii, lăsând în fiecare „o mostră“ din România.

Propunerea din partea Disney a venit pe filieră românească. „Am rămas în Franţa, iar dorinţa mea era să fiu freelancer. Lucram pentru Polygram, care astăzi se numeşte Universal. Lucram, de asemenea, pentru cineva, la televiziune, la teatru. Atunci a venit oferta de la Disney, printr-un realizator român care se numeşte Petrică Ionescu, care stă în continuare la Paris. Acest Petrică Ionescu lucrare cu coregraful rus Rudolf Nureyev, în anii 1980, era cunoscut la Opera din Paris. Vicepreşedintele Disney venea de la Opera din Paris, cunoscându-l pe Petrică l-a întrebat de mine şi aşa am ajuns să fiu solicitat de Disney“, spune Vasile Şirli.

Cu toate acestea, românul nu a fost încântat de la bun început şi a pus o condiţie esenţială. „N-am vrut să lucrez, nu mă interesa. Din cauza aceasta, contractul meu cu Disney este special, este permanent, numai că am o clauză care spune că pot lucra cu cine vreau, unde vreau. Era o formă de libertate, altfel nu voiam să mă angajez. Dacă mâine mi s-ar spune că nu pot să fac cum am stabilit plec imediat. Nu este nicio problemă“, zice Vasile. \

Vasile Şirli spune că, în ciuda faimei cu care este înconjurat la Paris, în România nu este aşa de cunoscut, dar nu se arată deranjat. „Deloc! Absolut deloc! Nu mă interesează să fiu cunoscut în România. Nu mă duc acolo să fiu cunoscut, eu lucrez cu anumite persoane pentru că sunt solicitat. Sunt generaţii care nu mă cunoscut absolut deloc, este normal, este cât se poate de logic. Voi creşteţi cu generaţia voastră, voi ştiţi despre ce e vorba. Generaţia mea este cea urâtă de generaţia actuală“, afirmă acesta.

Nu mă interesează să fiu cunoscut în România. Dacă mă întreabă cineva unde mă simt mai bine, în România sau în Franţa, eu îi spun că în Franţa.

M-am rupt în 1986

Vasile Şirli, director muzical Disneyland Paris

sursa

loading...

Adauga si tu un comentariu!

comentarii

CATEGORIES
TAGS
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus ( )