Publicitate

loading...

Simbolul malefic al nazismului: Josef Mengele! Atracţia sa macabră pentru experimente înfiorătoare şi crime!

Simbolul malefic al nazismului: Josef Mengele! Atracţia sa macabră pentru experimente înfiorătoare şi crime!
loading...

Josef Mengele a răspândit teama în lagărul de concentrare de la Auschwitz, devenind o enigmă a secolului XX. 

Josef Mengele s-a născut pe 16 martie 1911, cel mai mare dintre cei trei fii ai lui Karl şi Walburga Mengele. Sofisticat, inteligent şi popular în tinereţe, Josef a studiat filosofia la Munich şi medicina la Universitatea din Frankfurt. În 1935, şi-a scris lucrarea de disertaţia cu tema diferenţele rasiale în structura maxilarului.

În 1937, s-a înscris în partidul nazist, iar un an mai târziu în Waffen-SS, unde a ajuns la gradul de căpitan. În 1942, a fost rănit pe frontul rusesc şi, nemaiputând lupta, s-a oferit voluntar să meargă în lagărul de concentrare de la Auschwitz. Aici a rămas pentru 21 de luni.  Mengele a căutat secretele eredităţii. El credea că gemenii deţineau răspunsurile tuturor întrebărilor sale.

La Auschwitz, Mengele era continuu în căutare de gemeni. La fiecare nou transport, stătea pe platforma de selecţie şi observa cu atenţie dacă există copii cu trăsături identice – deşi era interesat de orice malformaţie genetică (nanism, gigantism, deformaţii congenitale ale picioarelor etc.).

Copiii care erau luaţi de Mengele erau trataţi diferit faţă de ceilalţi prizonieri. Li se permitea să îşi păstreze hainele cu care veniseră şi nici nu erau tunşi. Dar, când ajungeau, erau tatuaţi cu numere dintr-o serie specială. Li se cerea şi să completeze un formular cu un mic istoric medical şi cu date standard (vârstă, înălţime, greutate). Cei care erau prea mici pentru a citi sau scrie, erau ajutaţi de Zwillingvater („Tatăl gemenilor”). Acestia erau Cobaii „Unchiului Mengele”.

Odată, asistentul lui Mengele a adunat 14 perechi de gemeni ţigani într-o noapte. Mengele i-a aşezat pe masa de disecţii şi i-a anesteziat. Apoi i-a injectat cu cloroform în inimă, ucigându-i instantaneu. După care i-a disecat cu meticulozitate, luându-şi notiţe cu privire la toate organele gemenilor.

Studiile  „Îngerului Morţii” nu s-au rezumat numai la copii. Când a izbucnit epidemia de noma faciei – o boală cangrenoasă care afecteză muşchii feţei – în tabăra pentru ţigani, în 1943, Mengele a început un studiu pentru a determina cauza bolii şi pentru a descoperi un tratament. Mengele a izolat pacienţii în barăci separate şi a ucis câţiva copii afectaţi de boală pentru a le păstra capetele şi organele care puteau fi trimise la Academia Medicală SS din Graz pentru studiu. Studiul său era încă în desfăşurare atunci când tabăra pentru ţigani a fost lichidată, iar ultimii deţinuţi ucişi, în 1944.

Cand în tabăra de femei a izbucnit epidemia de tifos, Mengele a trimis la camera de gazare 600 de prizoniere.

Josef Mengele a părăsit Auschwitz deghizat ca membru al infanteriei germane. A plecat la Gross-Rosen, apoi a fost văzut la Matthausen şi după aceea a fost capturat şi ţinut prizonier în apropiere de Munich. Dar a fost eliberat de Aliaţi, care nu ştiau de fapt cine era.

sursa www.historia.ro

loading...

Adauga si tu un comentariu!

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.

 
Hai si tu pe:
[ X ]