Taina Voalului cu chipul lui Iisus Hristos sau taina Voalului Veronicai!

Taina Voalului cu chipul lui Iisus Hristos sau taina Voalului Veronicai!

loading...

Taina Voalului cu chipul lui Iisus Hristos sau taina Voalului Veronicai!

Legenda crestina ne vorbeste despre un voal pe care a ramas, inexplicabil, chipul lui Iisus.

Este o pânză cu puteri miraculoase de vindecare și calități supranaturale. Giulgiul din Torino, sau Voalul Veronicai, are taine interesante. Vaticanul susține că deține pânza din secolul al XII-lea, dar în 1999, un expert în istoria artei creștine, care lucrează pentru organizații ale Vaticanului, a declarat că a găsit vălul real, ascuns într-o abație italiană la distanță. Deci, ce ar trebui să credem? Când Hristos transporta crucea prin Ierusalim, pe cale de a fi crucificat, o femeie a pășit înainte și a folosit vălul pentru a-i șterge sudoarea și sângele de pe față. Ca un semn dacă recunoștință, El a lăsat o imagine a chipului sau pe pânză. Cu toate că acest episod nu este menționat în scripturi, legenda spune ca numele femeii era Veronica. Se spune că a păstrat pânza și si-a dat seama că avea puteri de vindecare sfinte. Ea a dus vălul la Roma, unde a folosit-o pentru a-l vindeca pe imparatul Tiberius de o maladie, iar apoi a lăsat-o în grija papei Clement și Biserica Catolică.

Înregistrările istorice arată că vălul a fost la Roma, cel puțin din secolul al patrulea. În 1297 a fost amplasat în Bazilica Vaticanului și a fost subiectul de cult al pelerinilor. Imaginea în sine a fost aproape identica cu fața văzuta pe Giulgiul din Torino. În 1608, zona Basilica care avea vălul, a fost demolată pentru a fi reproiectata, iar pânza a fost plasată în arhivele Vaticanului. Sub strictă securitate, aceasta a fost scoasa o dată pe an, pentru vizualizarea publică. Sau așa au crezut catolicii. Pe data de 3 iunie 1999, cu un profesor de istorie a artei creștine la Universitatea Gregoriană din Vatican, și consilierul oficial al Comisiei papal pentru istoria culturală a Bisericii, a dezvăluit că a finalizat cu succes o investigație de 13 ani pentru a găsi Voalul real al Veronicai. Un iezuit german, Heinrich Pfeiffer a explicat că artefactul afișat anual, a fost doar o copie pe care Vaticanul a creat-o în așa fel încât să nu dezamăgeasca pelerinii. El a pretins că a găsit de fapt, adevărata relicva într-o mănăstire, în micul sat Monopello, în munții Apenini. In mănăstirea satului se spune că soția unui soldat închis a furat vălul în 1608 și a vândut-o unui nobil Monopellan ca să-i elibereze soțul din închisoare. Boierul a dat panzacălugărilor, care au păstrat-o în mănăstire și o venerau ca pe un simbol sacrui. Voalul Pfeiffer găsit este o pânză transparenta de 6.7 inch lățime și 9,4 centimetri în lungime. Imaginea cu un roșu închis înfățișează un bărbat cu barbă, cu părul lung și ochii deschiși.
Există, de asemenea, semne de picătură de culoare roșie, care se crede a fi sânge. Imaginea în sine pare să apară și să dispară în lumină diferită – Pfeiffer spune ca ar fi fost privita ca supranatural în vremurile mai puțin avansate. De asemenea, Pfeiffer a relevat faptul că testarea cu ultraviolete a confirmat că imaginea de pe voal nu a fost creata de vopsea, desi a fost impregnata în mod identic pe ambele părți.
Este o copie a Giulgiului din Torino?
Scepticii nu sunt convinși. Ei cred ca natura extrem de subțire a țesăturii a permis ca imaginea să se infiltreze prin a fi la fel pe fiecare parte. Mulți cred că asemănările dintre vălului și Giulgiul din Torino au loc, deoarece vălul a fost o copie deliberată a țesăturii mai mari. De asemenea, ele indică faptul că intalnirea Veronicai cu Hristos nu a fost niciodată documentata istoric, iar numele ei în sine este o operă de ficțiune – fiind un amalgam al cuvintelor latine pentru “imagine adevărată”, sau “vera-icon”. Singura modalitate științifică de determinare a vârstei țesăturii este cea cu carbon, dar starea fragilă, delicată înseamnă că ar putea deteriora iremediabil tesatura. Pentru Pfeiffer nu există nici o îndoială in autenticitatea religioasă a voalului, și el este pe deplin convins că descoperirea lui este adevăratul artefact. Dar pentru alți catolici, nu este atât de ușor. chiar dacă ei acceptă legenda.

sursa coolinterestingstuff.com

loading...

Adauga si tu un comentariu!

comentarii

CATEGORIES
TAGS
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus ( )