Tot satul a fost chemat de preoți pentru a-l întâmpina pe episcop  cu covoare întinse pe pământ, acesta coborand dintr-un bolid de lux! Cum sa se murdareasca pe pantofi?!

Tot satul a fost chemat de preoți pentru a-l întâmpina pe episcop cu covoare întinse pe pământ, acesta coborand dintr-un bolid de lux! Cum sa se murdareasca pe pantofi?!

loading...

Tot satul a fost chemat de preoți pentru a-l întâmpina pe episcop  cu covoare întinse pe pământ, acesta coborand dintr-un bolid de lux! Cum sa se murdareasca pe pantofi?!

Sosit  pentru a sfinți locul pe care urmează să fie ridicată o biserică, episcopul Hușilor,  Preasfințitul Corneliu, a fost așteptat de sateni cu covoare întinse pe pământ.  Acesta nu a călcat deloc pe pământ, ci doar pe preșurile întinse în calea sa.

Potrivit adevarul.ro, aceste scene au avut loc în localitatea vasluiană Todirești.

Parohia Todireşti, a solicitat enoriaşilor să contribuie pentru asigurarea confortului înaltei feţi bisericeşti, prezenţa episcopului la o sfinţire fiind considerat un eveniment marcant. Astfel, sătenii au facut rost de covoare pe care le-au întins de la şosea pe drumul de pământ şi pe terenul unde avea loc ceremonia religioasă.

Preasfințitul Corneliu a sosit într-un automobil SUV marca Volkswagen, cu șoferul sau personal. Un aghiotant i-a deschis ușa și i-a ținut la distanță pe enoriașii ce doreau să îi atingă straiele. Masa de după sfințirea locului a fost bogată în mâncăruri bio, alese și gătite după preferința episcopului.

Mai mulţi preoţi anonimi din Vaslui au declarat pentru adevarul.ro că, la fiecare sfinţire, Episcopul Corneliu percepe o anumită taxă pentru a oficia sluja, sumele variind între 2000 şi 3000 de euro, iar pentru meniu organizatorii trebuie să-i respecte preferinţele.

Sătui de umilințe și abuzuri, preoți ca Lucian Botez, Dumitru Țurcanu și Lucian Modiga au făcut publice nedreptățile comise împotriva lor. De exemplu, deși pe state de plată figurau sume corecte, lor le erau reținute diverse sume din salarii. Preoții au fost nevoiți să își caute singuri dreptatea. Lucian Botez, un preot tânăr, a reușit după mai mulți ani de procese să își câștige drepturile salariale reținute ilegal. Episcopia a fost executată silit în acest caz.

Alte abuzuri reclamate vizează o anumită cotă impusă de Episcopie bisericilor, pentru vânzarea de lumânări, calendare și alte lucruri bisericești. De exemplul, preotul Sorin Chirvase, de la biserica “Sfântul Spiridon” Bârlad, a fost transferat în postul Crăciunului într-o parohie săracă, la ţară, pentru că avea 25.000 de lei datorii la Episcopia Huşi. Banii ar fi trebuit să fie strânși din vânzarea acestor obiecte bisericești, precizeaza adevarul.ro.

loading...

Adauga si tu un comentariu!

comentarii

CATEGORIES
TAGS
Share This

COMMENTS

Wordpress (1)
  • comment-avatar

    Astia sunt preotii din tara noastra.

  • Disqus ( )