6 LUCRURI pe care un om INTELIGENT nu le rosteste NICIODATA

6 LUCRURI pe care un om INTELIGENT nu le rosteste NICIODATA

loading...

Iată care sunt frazele pe care niciodată persoanele inteligente nu le folosesc într-o conversație.

”Arăți obosită!”
Persoanele obosite nu sunt niciodată atrăgătoare, au ochii roșii, cearcăne și păr ciufulit. Nu s epot concentra, motiv pentru care sunt ușor de indispus. Nimeni nu ar vrea să audă că arată pe cât de rău se simte.
Spune în schimb: ”E totul în regulă?”. Majoritatea oamenilor care îi ”complimentează” astfel pe cei din jur vor, de fapt, să ajute, însă nu reușesc să-și exprime corespunzător dorința. Dacă întrebi persoana din fața ta cum se simte o determini să-și împărtășească problemele, chiar și soluțiile, în cazul în care nu le poți deduce tu. Atunci poți începe să faci o faptă bună.

”Uau, ai slăbit mult!”
Această frază care se vrea a fi un compliment are efect tocmai invers. Nu spui altceva decât că persoana care a topit kilogramele a arătat foarte rău.

Spune în schimb: ”Arăți fantastic!”. Este cea mai sigură propoziție pe care o poți rosti în cazul unei persoane care a slăbit.

”Erai prea bună pentru el”
Spunându-i acest lucru unei persoane care tocmai a ieșit dintr-o relație, mai ales dacă este vorba de o legătură de lungă durată, nu faic decât să-i transmiți că a făcut de la bun început o alegere proastă, că are gusturi nepotrivite și că tu, crezând acest lucru, nu ai încercat să o avertizezi.

Spune în schimb: ”El are de pierdut”. Este o frază prin care îți pot sprijini prietena într-un mod optimist și entuziast, fără să critici în vreun fel pe cineva.

”Mereu faci…” sau ”nu faci niciodată…”
Este o frază menită să eticheteze un anumit comportament. Nimănui nu-i place să fie criticat, dar mai ales să audă o astfel de formulare.

Spune în schimb: Pur și simplu spune-i, punctual, persoanei din fața ta că ai o problemă cu ceea cea făcut.

”Arăți bine pentru vârsta ta”
Este nepoliticos să amintești unei persoane în etate că are o anumită vârstă.

Spune în schimb: ”Arăți bine!”. Este un compliment care nu încadrează persoana căreia îi este adresat într-o anumită categorie.

”Baftă!”
Este o urare de bine, însă denotă faptul că persoana căreia îi este adresată are nevoie de o intervenție externă (eventual a Divinității) pentru a reuși. Îi dați impresia spunând asta că nu poate avea succes în acțiune ape care vrea să o întreprindă prin forțele proprii.

Spune în schimb: ”Știu că poți reuși”. Este o încurajate mult mai valoroasă decât mult uzitatul ”Baftă!”.

sursa

loading...

Adauga si tu un comentariu!

comentarii

CATEGORIES
TAGS
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus ( )