Publicitate

loading...

Ce ne spun degetele de la picioare! Stii de ce avem cinci degete?!

Ce ne spun degetele de la picioare! Stii de ce avem cinci degete?!
loading...

Ce ne spun degetele de la picioare! Stii de ce avem cinci degete?!

De ce natura s-a oprit tocmai la cinci degete?

Se pare că „legea naturală” care a definitivat numărul de degete a fost cea care spune: randament maxim, efort minim. A fost suficientă această dotare pentru a se putea descurca în noianul de crengi şi alte obstacole şi a vâna cu lejeritate. Specialiştii spun că sistemul de apucare şi deplasare cu cinci degete a fost cel optim, iar faptul că omul are acelaşi „evantai” poate sau nu avea legătură cu această istorică transformare a înotătoarelor peştilor amfibii din Carbonifer – acum 350 de milioane de ani, relateaza lovendal.ro.

O ipoteză îndrăzneaţă ne duce în urmă cu 400 de milioane de ani, când unei rudimentare grupe de peşti – Panderichtydele – le-au apărut primele înotătoare lipsite de „razele osoase” (cum spun specialiştii). Configuraţia acestora s-a modificat după mai multe milioane de ani, când, datorită scăderii nivelului apelor, evoluţia speciilor a condus la dezvoltarea unor înotătoarelor şi apoi, în locul lor, a unor membre – necesare pentru a se putea mişca în mediul mlăştinos în care erau obligate să trăiască.

Acestor primi peşti amfibii cu patru membre – tetrapodele numite Acanthostega şi Ichtyostega, descoperite în Groenlanda – li s-au format la terminaţia respectivelor formaţiuni osoase ceea ce am putea numi degete, pentru uşurinţa deplasării. Ei bine, la început au fost şapte şi chiar opt (după cum o atestă fosilele respective), însă după alte milioane de ani au rămas doar cinci. Speciile sus-amintite aveau şi bronhii şi plămâni, căci au fost obligate, treptat, să se adapteze şi vieţii terestre, nu numai celei marine din care proveneau.

Degetele picioarelor ne pot indica strămoșii pe care îi avem, dar și anumite caracteristici ale personalității.
Cum afli ce moștenire ancestrală ai? Simplu! Privește-ți degetele de la picioare.
Dacă primele trei degete (începând de la degetul mare) au aceeași lungime înseamnă că ai un picior de roman. Strămoșii tăi au fost latini.

Piciorul romanului este cel mai comun tip de picior, i se mai spune și piciorul călătorului. Oamenii ce au astfel de picioare sunt sociabili, extrovertiți și iubesc să călătorească. Sunt persoane de încredere, ce te vor susține indiferent de situație. Echilibrul și dorința de explorare sunt caracteristici comune oamenilor cu astfel de picioare.

Dacă de la degetul mare poți trasa o linie descendentă imaginară perfect dreaptă, ai un picior de egiptean. Strămoșii tăi vin din țara piramidelor.

Persoanele cu picioare de egipteni sunt persoane impulsive, misterioase, greu de stăpânit și greu de mulțumit. Ambiția și perseverența sunt calitățile oamenilor cu picioare de egipteni.

Dacă al doilea deget, cel de lângă degetul mare este vizibil mai lung decât celelalte înseamnă ca ai un picior de grec. Strămoșii tăi sunt eleni.

Piciorul elen se mai numește și piciorul flacără sau piciorul sportivului. Degetul al doilea mai mare ca celelalte degete arată dorința de a conduce,de a controla. Oamenii puternici, creativi și dinamici au acest deget.

loading...

Adauga si tu un comentariu!

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.

 
Hai si tu pe:
[ X ]