ULTIMUL RACNET in materie de diete – DIETA FERICITA

ULTIMUL RACNET in materie de diete – DIETA FERICITA

loading...

Secretul fericirii se poate afla chiar la capătul unei furculițe. Unele alimente sunt exact ce ai nevoie pentru a-ți schimba în bine starea de spirit și îmbunătăți capacitățile de memorare și concentrare.O dietă care te face să te simți fericită conține alimente bogate în vitamine (A, complexul B, inclusiv acid folic, D, E) și iod, calciu, fier, magneziu și acizi grași Omega-3. Acestea sunt ingredientele unui regim care-ți conferă o stare bună de spirit, o minte ageră și multă energie.

3 reguli ale regimului

Renunță la alimentele procesate

Dulciurile rafinate și semipreparatele îți afectează starea de spirit. Aditivii, grăsimile, coloranții și îndulcitorii artificiali, zahărul par să-ți dea energie pe moment, însă au exact efectul invers pe termen lung.

Mănâncă zilnic legume, fructe, cereale

Pentru a nu experimenta stări de depresie, de oboseală sau de anxietate păstrează lângă tine câteva fructe și include în dieta cotidiană cereale integrale și legume, în mâncături și salate. Fitonutrienții pe care-i conțin sunt substanțe care ajută creierul să funcționeze bine. În plus, o dietă cât mai variată stimulează activitatea cerebrală și-ți conferă energie.

Ce nu trebuie să-ți lipsească din dietă

Sfeclă roșie

Rădăcinoasele sunt o sursă excelentă de acid folic și de potasiu, importante pentru a fi optimist și pentru a memora mai ușor. Și sfecla roșie conține aceste substanțe. Prezența lor în sânge, în concentrație mare, este corelată cu o stare de spirit bună. Mai mult, mai are în compoziție două substanțe cu efect antidepresiv, aminoacidul betaină și uridina. Cea din urmă contribuie la formarea normală a sinapselor nervoase și a membranelor celulare, îmbunătățește capacitățile de atenție și concentrare, stimulează sinteza neurotransmițătorului dopamină, substanță secretată de creier care conferă vitalitate, reglează starea de spirit și rezistența la stres.

Usturoi sau ardei iute

Mulțumită unei substanțe numită capsaicină, usturoiul și ardeiul iute joacă un rol important într-o dietă menită să-ți asigure o stare de spirit excelentă. Substanța e cunoscută ca analgezic, fiind un ingredient al unguentelor și a altor produse farmaceutice utile contra durerii. Capsaicina stimulează producția de endorfină, neurotransmițător de care este legată starea de fericire.

Pește

Este o sursă importantă de elemente nutritive esențiale pentru alungarea stărilor negative. În țările în care consumul de pește este ridicat s-a observat o rată scăzută de depresii și astenii. Se datorează în special conținutului de acizi grași Omega-3, ceea ce face uleiul de pește un remediu contra depresiei.

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

loading...

Adauga si tu un comentariu!

comentarii

CATEGORIES
TAGS
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus ( )