SENZATIONAL IN BUCATARIE ! 7 UTILIZARI pe care nu le stiai, ale CUPTORULUI CU MICROUNDE

SENZATIONAL IN BUCATARIE ! 7 UTILIZARI pe care nu le stiai, ale CUPTORULUI CU MICROUNDE

loading...

Poate ca nu stiai acest lucru, dar cuptorul cu microunde este mai mult decât un aparat care te ajută să-ți încălzești mâncarea și să faci popcorn.

Sunt o mulțime de alte utilizări ale acestui dispozitiv, menite să ușureze viața oamenilor.

Iată un top 7 cele mai folositoare trucuri, la care poți apela:

1.Faci suc de lămâie

Pune câteva lămâi în cuptor și lasă-le timp de o jumătate de minut. În acest timp ele își strâng sucul, pe care tu îl poți extrage mai ușor prin stoarcere.

2.Înmoi pâinea

Pâinea de câteva zile, care s-a întărit, poate fi mai ușor de mâncat, dacă o introduci în cuptor învelită în prosop de hârtie. Feliile de pâine se vor înmuia și vor avea un aspect mai proaspăt.

3.Toacă ceapa fără lacrimi

Taie capetele cepei și apoi introdu-o în cuptor o jumătate de minut. Când o scoți, vei putea să o toci în ce mod vrei, de exemplu julien, mult mai ușor și fără să-ți vină să plângi.

4.Cureți cuptorul mult mai ușor

Pune un castron cu apă în care ai pus puțin oțet și lasă-l în cuptor, care este deja încălzit. Căldura și umezeala vor dizolva resturile de mâncare și le vor înmuia, astfel că tu le vei putea șterge mai ușor. Poți curăța ușor pereții cuptorului cu un prosop de hârtie.

5.Schimbă culoarea mierii

Dacă s-a cristalizat, mierea pusă în cuptorul cu microunde și încălzită își va modifica în bine aspectul.

6.Te scapă de grija fasolei

Vei scuti timp prețios dacă nu mai folosești trucul cu lăsatul fasolei în apă peste noapte. În schimb, poți pune boabele de fasole într-un bol cu apă și bicarbonat, în cuptorul cu microunde, și îl lași timp de zece minute la încălzit.

7.Faci cartofi crocanți

Cartofii tăi prăjiți și-au pierdut consistența crocantă? Introdu-i în cuptorul cu microunde un minut și aceștia își vor recăpăta textura asemănătoare chipsurilor.

loading...

Adauga si tu un comentariu!

comentarii

CATEGORIES
TAGS
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus ( )