ALEGEREA PERFECTA – parchetul de bambus

ALEGEREA PERFECTA – parchetul de bambus

loading...

Fiind un material ce provine din zonele tropicale, lemnul de bambus este extrem de rezistent în condiții de umiditate crescută. Dar în afară de acest avantaj suprem se remarcă multe altele la fel de surprinzătoare precum acesta. Este un produs natural, unic, caracterizat prin variații dinstincte în esență și culoare. Aceste variații nu sunt defecte, așa cum consideră unii, ci constituie frumusețea și unicitatea parchetului din lemn masiv.

În cultura asiatică bambusul este considerat ca fiind simbolul longevității încă din cele mai vechi timpuri în timp ce în India semnifică prietenie. Țările Occidentale au preluat acest material cu calități excepționale și l-au prelucrat, astăzi fiind utilizat cu succes în foarte multe domenii de activitate începând de la producția de mobilă sau parchet până la medicina ayurvedică.

Dacă vorbim despre cât de benefic este pentru mediul înconjurător să se utilizeze lemnul de bambus se poate spune că este preitenos cu mediul înconjurător întrucît constituie o resursă ușor regenerabilă, în comparație cu arborii clasici. Alte specii de arbori au nevoie de cel puțin 50 — 100 de ani pentru a crește și să își formeze esența potrivită pentru a putea fi prelucrată astfel încât să devină acel minunat parchet din lemn masiv care să decoreze locuința. Bambusul reprezintă acel tip de lemn căruia îi sunt necesari 3 — 5 ani pentru a se regenera. O dată ce a fost tăiat bambusul nu trebuie replantat întrucât se regenereaza foarte ușor de la rădăcină.

Cu toate că bambusul este cunoscut mai mult ca fiind mâncarea preferată a urșilor panda dar și pentru că este prelucrat pentru a deveni parchet din bambus, a avut o contribuție solidă chiar și în domeniul științei întrucât Thomas Edison a folosit cu succes un filament din bambus carbonizat în experimentul său cu primul bec. Ar fi extrem de multe lucruri interesante de menționat despre acest lemn minune care a cucerit Occidentul și a devenit extrem de popular, dar este demn de menționat tehnologia de obținere a parchetului din bambus.

Spre deosebire de parchetul masiv, parchetul de bambus prezintă câteva avantaje care merită să fie luate în calcul atunci când vine vorba despre achiziționarea parchetului. În primul rând acest tip de parchet este gata finisat și nu necesită lăcuire. După cum bine se știe parchetul din lemn masiv după trecerea unei anumite perioade de timp necesită rașchetare și lăcuire pentru a i se reda aspectul. Dar alegând parchetul de bambus această cheltuială suplimentară este tăiată complet întrucât acesta nu necesită nici un fel de intervenții de-a lungul timpului pentru a i se reda aspectul estetic plăcut pe care l-a avut în momentul achiziționării. În plus, rezistența lacului utilizat în fabrică poate fi cu mult mai superioară față de cel aplicat în mod standard la montajul unui parchet nefinisat. Acest lucru depinde, desigur, de fabricantul parchetului.

Prezintă un aspect atractiv, inconfundabil care oferă întrgului design interior o eleganță aparte reprezentând un tip de parchet care se acomodează oricărui stil de amenajări interioare s-ar alege. O dată ce se vizualizează fibrele și textura care compun acest tip de parchet este imposibil să nu creeze o atracție cumpărătorilor.

sursa

loading...

Adauga si tu un comentariu!

comentarii

CATEGORIES
TAGS
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus ( )