CULOAREA CAMEREI iti influenteaza PERSONALITATEA

CULOAREA CAMEREI iti influenteaza PERSONALITATEA

loading...

Cromatica incaperii in care locuim poate avea influente de nebanuit asupra starii noastre psihice, implicit asupra personalitatii noastre.

Daca in camera ta predomina:

ALBASTRUL, atunci in mod sigur ii poti spune Adio depresiei. Aceasta culoare poate produce substante chimice calmante, fiind recomandata in cazurile in care esti stresat zilnic din cauza problemelor de la locul de munca. Albastrul este recomandat mai ales pentru dormitoare deoarece alunga depresia si dezvolta pozitivitatea. Daca petreci mult timp intr-o camera albastra, ai putea deveni o persoana mai loiala, mai receptiva, mai echilibrata si mai calma.

GALBENUL ofera o nota de optimism iesita din comun. Probabil ca nu este cea mai potrivita culoare pentru camera bebelusului deoarece ar putea sa ii faca pe acestia sa planga mai mult. In schimb, oamenilor maturi ca varsta le ofera o putere dominatoare. Persoanele care sunt inconjurate de mult galben sunt mai incapatanate si mai sigure de ele.

ROSUL te ajuta sa devii mai vital, mai receptiv si chiar si mai pasional. Rosul este asociat cu senzualitatea dezinhibata, cu curajul, cu revolta, cu eliberarea de timiditate si cu nevoia de exprimare fara niciun regret. Rosul poate stimula si un ritm cardiac mai rapid. Daca peretii camerei tale sunt vopsiti in rosu, incaperea va parea mai spatioasa si mai confortabila.

ROZUL Poate fi foarte inselator, poate sa te imbete de placere, dar si sa te deprime in alte ocazii. Fiind o culoare stridenta, poate provoca dureri de cap sau alte probleme de ordin psihic.

In cazul persoanelor varstnice sau in cazul celor cu probleme nervoase, efectul este revers, putand functiona ca un adevarat calmant, ea devenind o culoare provocatoare insa pentru persoanele care nu prezinta afectiuni psihice deoarece le solicita prea mult privirea. Un alt efect nu tocmai agreabil al acestei culori este scaderea lipsei de concentrare.

VIOLETUL, culoarea regalitatii in vechime, un exemplu: Cleopatra din Egiptul Antic se folosea de aceasta culoare pentru a-si etala luxul si pentru a transmite ideea de inalta clasa. Violetul te face sa privesti lucrurile din perspectiva pragmatica si te responsabilizeaza in situatiile in care ai de facut calcule, precum bugetul familial etc.

VERDELE este culoarea perfecta pentru orice tip de camera dar mai ales pentru sufragerii. Fiind combinatia dintre o culoare rece (albastru) si una calda (galben) ea ofera liniste si calmitate, optimism dar si ambitie. Este o culoare care poate simboliza fertilitatea, de aceea folosita in incaperile unei locuinte ar putea aduce spor in casnicie.

PORTOCALIUL trateaza depresia, oferindu-ti multa pozitivitate. Te face sa zambesti in orice situatie si sa privesti viata cu mult optimism.

ALBUL este o nonculoare, se potriveste cu orice element si iti transmite o senzatie de liniste. Te poate face mai sensibil si mai inocent, dar in acelasi timp mai afectuos.

NEGRUL aceasta nonculoare face apel la gandire rationala, la intristare, la reflectare profunda asupra lucrurilor. Te motiveaza sa iti infranezi pornirile nervoase si te cheama la cugetare. Te poate transforma intr-o persoana mai supusa.

ALBUL + NEGRUL. Daca ai camera combinata in alb si negru, esti o persoana care imbina perfect emotionalul cu rationalul, fiind un bunstrateg situatii de criza.

 

 

loading...

Adauga si tu un comentariu!

comentarii

CATEGORIES
TAGS
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus ( )