Publicitate

loading...

Misterul antic al mumiei țipătoare!

Misterul antic al mumiei țipătoare!
loading...

Misterul antic al mumiei țipătoare!

Descoperit în 1886, o mumie cu o expresie agonizată pe față, a fost de mult obiectul speculațiilor. Această mumie are toate organele intacte, ceea ce nu este obișnuit cu mumificarea.
Bob Brier, un arheolog de la Universitatea din Long Island, a speculat că două părți au fost responsabile de expresia agonizată a mumiei. Unul a fost ucigașul, în timp ce celălalt a asigurat conservarea completă a corpului (posibil datorită unei relații personale cu victima). Alți cercetători și arheologi au venit cu teorii variind de la crimă cu sânge rece până la otrăvire, sau la îngroparea persoanei în viață.

Un documentar special al National Geographic din 2008 a investigat posibilitatea ca mumia să fie prințul Pentewere (fiul lui Faraon Ramses III), suspectat de planificarea asasinării tatălui său. Documentele antice din secolul al XII-lea au susținut că una dintre soțiile lui Faraon Ramses III a fost judecată pentru conspirația de a-l ucide, datorită dorinței sale ca Pentewere să preia tronul.

Se crede că atunci când acest plan a fost descoperit, ea l-a otrăvit pe Pentewere ca o pedeapsă și l-a imbracat în piele de oaie după ce a fost mumificat. Dacă ar fi fost așa, “țipatul” ar fi putut fi datorat durerii din otravăa ingerată. Cu toate acestea, s-a făcut doar o scanare CT a mumiei țipătoare și rămâne o speculație pură dacă mumia era de fapt prințul Pentewere.

loading...

Adauga si tu un comentariu!

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.

 
Hai si tu pe:
[ X ]