Misterul celei mai vechi statuete din lume și inscriptiile sale inexplicabile!

Misterul celei mai vechi statuete din lume și inscriptiile sale inexplicabile!

loading...

Misterul celei mai vechi statuete din lume și inscriptiile sale inexplicabile!
Statuia este de două ori mai veche decât piramidele egiptene și conține, fără îndoială, cel mai vechi mesaj codificat de pe planetă.

Shigir Idol este estimat a avea 9.500 de ani și este considerat cel mai misterios obiect din lume.

A fost făcută în perioada mezolitică, în jurul anului 7,500 î.Hr., dar a fost descoperită abia în 1890 în Kirovgrad, regiunea Sverdlovsk, în Munții Urali.
Statuia este în prezent în Muzeul “Istoric Expoziție” din Ekaterinburg, Rusia și este păzită 24 de ore pe zi de către forțele rusești speciale.
Idolul a fost descoperit la 24 ianuarie 1894, la o adâncime de 4 metri, în turba de la Shigir, pe versantul estic al Uralei de la mijloc, la aproximativ 100 km de Ekaterinburg. Investigațiile din acest domeniu au început cu 40 de ani mai devreme după descoperirea unei varietăți de obiecte preistorice într-o mină de aur în aer liber.
A fost extras în mai multe părți; Profesorul D. I. Lobanov a combinat principalele fragmente pentru a reconstitui o sculptură de 2.80 m înălțime.
În 1914, arheologul Vladimir Tolmachev a propus o variantă a acestei reconstrucții prin integrarea fragmentelor neutilizate.
Unele dintre aceste fragmente s-au raportat pierdute, deci numai desenele lui Tolmachev din ele rămân.
Din 2003 sculptura a fost expusă într-o cutie de sticlă umplută cu gaz inert.
Corpul este plat și dreptunghiular și ciudate motive geometrice decorează suprafața acestuia. Linile orizontale de la nivelul toracelui par să reprezinte coaste, iar liniile sparte în chevronuri acoperă restul corpului. Restul marcajelor rămân inexplicabile.
Nu există un consens cu privire la semnificația motivelor sau la ceea ce reprezintă sculptura. S-a afirmat că motivele se referă la extratereștrii sau la zei.
Acum, experții ruși spun că relicva remarcabilă conține informații codificate despre “crearea lumii” – un mesaj pentru omul modern din epoca mesolitului din epoca de piatră.
Shigir Idol este considerat a fi cea mai veche sculptură din lemn din lume.
Ea are înălțime de 2,9 metri (2,8 metri) înălțime, dar inițial avea o înălțime de 5,3 metri, la fel de înaltă ca o casă cu două etaje.
Aproape 2,5 metri de artefact au dispărut în timpul turbulențelor politice din secolul al XX-lea, deși arheologul siberian Vladimir Tolmachev a tras imagini ale tuturor pieselor.
Mesajele sculptate în ornament “rămân” un mister total pentru omul modern “, potrivit experților.
Unii spun că liniile drepte ar putea denumi terenul sau orizontul – granița dintre pământ și cer, apă și cer sau limita dintre lumi.
O linie ondulată sau zig-zag simboliza elementul apos, șarpele, șopârla sau determină o anumită margine.
Dar semnele ar putea avea multiple semnificații pentru vechia statuie care au dat idolului șapte fețe, dintre care doar una este tridimensională.
Fețele pot fi imagini ale spiritelor care au locuit lumea umană în cele mai vechi timpuri.

sursa coolinterestingstuff.com

loading...

Adauga si tu un comentariu!

comentarii

CATEGORIES
TAGS
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus ( )