Jerome: Misterul omului care a apărut de nicăieri!

Jerome: Misterul omului care a apărut de nicăieri!

loading...

Jerome: Misterul omului care a apărut de nicăieri!

La 8 septembrie 1863, un băiat de opt ani, pe nume George Colin Albright, a descoperit o priveliste socanta pe plaja din apropierea casei sale din Digby Neck, Nova Scotia: un om semi-conștient, probabil avea un pic peste douăzeci de ani, fără picioare. Barbatul a părut îngrozit de oamenii veniti sa il vada, tarandu-se disperat înapoi spre mare, într-un efort de a scăpa. În ciuda infirmității, a dus o luptă frenetică înainte de a fi dus în cele din urmă la casa Albright. Tusea teribil, și părea să fie într-o stare de șoc.

Pe măsură ce omul s-a recuperat, el a rezistat tuturor încercărilor de a i se descoperi identitatea. A fost ostil și ursuz, și a bolborosit cuvinte de neinteles. La un moment dat, când a fost întrebat despre numele său, el a spus ceva care a sunat ca “Jerome.” Nu este deloc clar acest lucru, insa tot restul vieții sale lungi, “Jerome” a devenit numele prin care el a fost cunoscut. Picioarele lui au fost amputate de un expert, de deasupra genunchiului. Rănile au fost complet vindecate, indicând ca operațiunea a avut loc de mai multa vreme. Nu a fost nimic pe el să indice cine a fost, sau cum a apărut pe plajă, deși a fost remarcat faptul că mâinile lui erau neobișnuit de moi, si ii era greu sa le foloseasca la munca manuala.

Pe măsură ce timpul a continuat, știri misterioase s-au răspândit despre tânăr, cu multe speculații cu privire la identitatea sa. O fi fost marinar? Un soldat? Un pirat? Un spion? Un prizonier sau nobil?
Jerome nu a spus niciodată. El a trăit in diferite gospodării din regiune, guvernul platindu-i o bursă modestă. A fost un musafir dificil. Jerome a fost, în general, posac, profund deprimat, și uneori fizic violent. El detesta in general oamenii, și il irita atenția primita ca atracție turistică. El a vorbit cuvinte ocazionale sau fraze, dar niciodată ceva suficient pentru a oferi indicii solide identității sale. Pustnicul mut era atasat de copii – probabil pentru că el știa că ei nu puteau să-l rănească. Cu toate acestea, unul dintre tinerii săi prieteni a amintit de ani mai târziu, ca atunci cand Jerome a crezut că adulții l-au auzit vorbind,  s-a speriat și nu a mai vorbit o lungă perioadă de timp.”

La un moment dat, în anii 1880, un incident ciudat a avut loc. Într-o zi, două femei au venit la casa unde era cazat tanarul și au cerut să vorbească cu Jerome în particular. Cei trei au plecat într-o altă cameră, unde au putut fi auzite într-o conversație serioasă, deși era imposibil să se inteleaga ce au spus. Cand femeile au plecat, una i-a zis celeilalte “El este bine aici.”

Jerome a murit de bronșită la data de 15 aprilie 1912. Moartea lui a fost umbrită în presă prin scufundarea “Titanic”-ului, care a avut loc în aceeași zi.


loading...

Adauga si tu un comentariu!

comentarii

CATEGORIES
TAGS
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus ( )