Minuni in Romania! Putini sunt cei ce nu au auzit de Petrache Lupu si “minunea de la Maglavit”, “Fecioara de la Parepa” un fel de Fatima autohtona, parintele Arsenie Boca, Ilarion Argatu

Minuni in Romania! Putini sunt cei ce nu au auzit de Petrache Lupu si “minunea de la Maglavit”, “Fecioara de la Parepa” un fel de Fatima autohtona, parintele Arsenie Boca, Ilarion Argatu

loading...

Nascut in 14 octombrie 1907, ciobanul Petrache Lupu pretindea ca a vorbit cu Dumnezeu.

<<Vineri, 31 mai 1935. Satul Maglavit, la cativa kilometri de Calafat. Ciobanul Petrache Lupu se intoarce acasa de la stana de oi. Are ceva treburi de randuit prin gospodarie. Seara pleaca iarasi la turma, pe drumul obisnuit care trece printr-o padure de salcami si de plopi. In locul numit “la buturugi”, ii iese dintr-odata in cale un mos cu barba alba si ochi albastri si cu plete atat de lungi, incat il inveleau ca o haina care ajungea la pamant. Batranul stralucea ca argintul si raspandea un miros puternic de smirna, cum ciobanul nu mai intalnise in viata lui.

Uite, iti poruncesc ca de azi inainte sa te duci sa spui la lume, la parintele, la primarie si la biserica, ca daca nu tin sarbatorile, daca nu se lasa de rele, daca nu vin la liturghie, atunci va fi prapad si foc, atunci va rup muncile!>>(Formula As)

<< Povestea Fecioarei de la Parepa este fascinanta. S-a nascut in 1923, pe 22 septembrie, in satul Parepa-Rusani (jud. Prahova). Cand avea doar 12 ani, pe 29 august 1935, de Ziua Taierii Capului Sf. Ioan Botezatorul, a avut loc minunea. Maria Petre povesteste ca-n timp ce se juca cu alti copii i s-a facut sete. Atunci i-a spus prietenei sale: „Eu dau o fuga sa beau putina apa din casa“. Cand cobora dealul, indreptandu-se spre casa, a vazut pe cer „ca un val de vata alba, care parca alerga o data cu mine, si nu numai atat, ci parca si cobora anume dupa mine si spre mine. Eu m-am oprit din fuga si m-am uitat in jur: tot cerul era albastru si senin, fara de nici un alt nor in afara de acesta alb, care chiar cu-adevarat spre mine cobora! Speriata, am inceput sa fug mai tare catre casa. Nu mai stiam in ce parte sa o iau, am vrut sa tip, sa strig dupa ajutor, insa norul s-a apropiat iute de mine si m-a cuprins cu totul in el, in apropiere de lac. Am cazut in genunchi, moarta de frica, tremurand si scancind; cred ca am plans de-a binelea!“. Atunci s-a infaptuit minunea. In fata copilei statea un barbat luminos, cu ochi albastri si barba alba. „Avea o fata de-o blandete nemaivazuta – scrie in memoriile ei Maria Petre. Era cu totul si cu totul imbracat in albul acelui nor, inconjurat de ingeri si de porumbei care zburau“. >>(continuare)
“Am ales aceasta vale fiindca aici au fost mari varsari de sânge omenesc, nestiute de voi, în alte timpuri. Într-un târziu, Antihristul va zabovi o vreme peste aceste locuri.”(mai multe pe Forum)

Cine nu a auzit de minunile savarsite de parintele Ilarion Argatu de la manastirea Cernica?

Ilarion Argatu s-a nascut in 2 august 1913, satul Valea Glodului, comuna Vulturesti, judetul Suceava si a fost un preot ortodox, renumit duhovnic si exorcizator român. La sapte ani de la trecerea sa la cele vesnice, în mai 2006, trupul sau a fost deshumat si s-a gasit aproape intact.

El îsi începea slujbele de exorcizare pentru alungarea demonilor cu Acatistul Domnului Iisus Hristos, continuând apoi cu Sfânta Liturghie, sfintirea apei si Taina Sfântului Maslu. În final, el citea Moliftele Sfântului Vasile cel Mare, iar daca era nevoie, slujea si Moliftele Sfântului Ioan Gura de Aur.

Dupa ce se punea patrafirul pe cap celui posedat de demoni, acesta începea sa urle, sa înjure cu o voce inumana si catre final, atunci când era stropit cu agheazma, sa se vaite, plângându-se ca simte o arsura insuportabila. Dupa ce slujba lua sfârsit, omul cadea într-un somn adânc, din care se trezea apoi linistit.(mai multe pe Forum)

646x404

Un alt mare duhovnic supranumit “Sfantul Ardealului”, a fost parintele ieromonah Arsenie Boca.

In timp ce mergea catre scoala la varsta de 12 ani s-a adresat providentei intreband “Doamne, spune-mi ce drum sa aleg…”
La scurt timp un batran i-a aparut pe acelasi drum catre scoala spunand – Te-ai rugat la Dumnezeu sa-ti arate calea de urmat. Eu sunt Dumnezeu. Vei merge la scoala sa inveti carte pentru a ma ajuta.Lumea este rea si nu se mai poate tine in mana”.(DC Dulcan).
Arsenie Boca (1910-1989), parinte ieromonah, teolog si artist român, a fost staret la M-rea Brâncoveanu de la Sâmbata de Sus si apoi la M-rea Prislop, unde datorita personalitatii sale veneau mii si mii de credinciosi, fapt pentru care a fost hartuit de Securitate. A fost unul din martirii gulagului comunist, închis la Securitatea din Brasov, dus la Canal, închis la Jilava, Bucuresti, Timisoara si la Oradea. A pictat Biserica din Draganescu (la 25 Km de Bucuresti), supranumita Capela Sixtina a Orientului.

Continuare aici portal.tfm.ro

loading...

Adauga si tu un comentariu!

comentarii

CATEGORIES
TAGS
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus ( )