Publicitate

loading...

Misterul inexplicabil al monstrului marin!

Misterul inexplicabil al monstrului marin!
loading...

Misterul inexplicabil al monstrului marin!

Într-o seară de noiembrie, in 1896, doi bărbați se plimbau cu bicicleta de-a lungul coastei,  chiar în afara localitatii St Augustine, Florida. Cand s-au uitat pe plajă, au observat o carcasă imensa. Avea 23 de picioare lungime, 18 picioare lățime, patru picioare înălțime, și părea să aibă mai multe picioare. Cei doi bărbați au decis să ii spună Dr. Webb Dewitt, fondatorul Augustin Societății istorice și Institutul de Științe din St Augustine, care a venit să examineze cadavrul. Webb a fotografiat corpul, observând că era de o culoare roz argintie, și a prelevat probe. Webb a consemnat ca organismul cântărea în jur de șase sau șapte tone.

A fost nevoie de patru cai și o întreagă echipă de oameni din comunitatea locală să-l traga 40 de picioare mai în sus, pe plajă, în scopul de a-l ține departe de valuri. Webb a fost convins că nu era o balena, ci mai degraba un fel de caracatiță gigant, așa că el a trimis scrisori care descriu carcasa mai multor oameni de știință.

Un astfel de expert a fost profesorul Verrill de la Muzeul Național (numit acum Smithsonian) din Washington DC. Verrill a declarat că aceasta creatura a fost de fapt un calmar. Atunci când Webb i-a trimis mai multe informații, s-a răzgândit și a spus că a fost o caracatiță. Verrill a sugerat că, probabil, a avut tentaculele în jur de 100 de picioare lungime. Verrill a refuzat să vadă creatura moartă în persoană, cautand fonduri pentru a ajuta la conservarea monstrului marin.
Profesorul a decis ca această nouă specie ar trebui să ii poarte numele, si i-a zis “Caracatița Giganteous Verrill”.  În cele din urmă, iar s-a răzgândit, după ce a primit mostre de țesut și a spus: corpul a fost, probabil, doar capul unei cașalot. Webb a fost dezamăgit și a păstrat asa cum a putut cât mai multe mostre din creatura. În cele din urmă cadavrul a fost luat de pe malul marii. In primele zile ale lunii decembrie 1896, Dr. George Grant, proprietar al unui hotel din South Beach, Anastasia Island, a scris un scurt articol care descriea carcasa, publicat în Pennsylvania, gran Williamsport la 13 decembrie.
Articolul a fost însoțit de o imagine a “monstrul marin” ilustrând o creatură cu tentacule si coada. Iata descrierea: capul este la fel de mare ca un butoi de făină obișnuit, și are forma unui cap de leu de mare. Gâtul, în cazul în care se poate spune că are un gât, este de același diametru ca și corpul. Gura este pe partea de dedesubt a capului și este protejat de două tuburi de tentacule de aproximativ opt centimetri în diametru și aproximativ 30 de picioare lungime. Aceste tuburi se aseamănă cu un trunchi de elefant. Un alt tub sau tentacul de aceleași dimensiuni iese în evidență pe partea de sus a capului. Altele două, câte unul pe fiecare parte, ies în afară, de dincolo de gâtul monstrului, și se extind 15 de picioare de-a lungul corpului si dincolo de coada. Coada, care este separat și zimțata cu puncte de tăiere pentru mai multe picioare, este flancata de alte două tentacule de aceleași dimensiuni ca și ceilalte, de 30 de picioare lungi. Ochii sunt sub partea din spate a gurii.

Acest specimen a fost atât de grav tăiata de rechini că doar cioturile tentaculelor au ramas, dar s-au găsit bucati împrăștiate pe plajă, arătând că animalul a avut o luptă aprigă cu dușmanii săi înainte de a fi fost rapus. Grant descrie animalul ca având șapte “tentacule” și o “coadă”. În cazul în care “coada” este interpretat ca un alt tentacul, rezulta un total de opt, aceasta ar sugera o caracatiță, spre deosebire de un decapod, cum ar fi calamarul sau sepia.

Carcasa a devenit oarecum o atracție turistică și a fost vizitata de un număr mare de oameni. Nu se știe ce s-a întâmplat cu carcasă după aceea.

Sursa coolinterestingstuff.com

loading...

Adauga si tu un comentariu!

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.

 
Hai si tu pe:
[ X ]