Publicitate

loading...

5 MIROSURI ale corpului pe care nu trebuie SĂ LE IGNORI!

5 MIROSURI ale corpului pe care nu trebuie SĂ LE IGNORI!
loading...

5 MIROSURI ale corpului pe care nu trebuie SĂ LE IGNORI!

Corpului tău poate spune multe despre sănătatea ta! Iată cele mai comune mirosuri pe care corpul tău le emană și ce ar putea spune ele despre sănătatea ta!

1. Respirația care miroase a fructe este simptomul DIABETULUI
E vorba despre o complicație a diabetului zaharat numită cetoacidoză diabetică, ce apare atunci când corpul tău produce insulină într-o cantitate mai scăzută și are prea mult zahăr în sânge. Corpul nu mai poate crea energia de care are nevoie pentru a funcționa în mod corespunzător, astfel încât acesta începe să descompună acizii grași pentru energie. Acest fapt determină o acumulare de substanțe chimice acide în sânge, numite cetone. Simptomele pe care le poți resimți includ: vomă, urinare frecventă, oboseală, vedere încețoșată, scădere în greutate.

2. Mirosul picioarelor poate fi simptomul pentru PICIORUL ATLETULUI
Îți miros picioarele atunci când le scoți din adidași? O infecție fungică ar putea fi de vină. Dacă observi solzișori pe pielea uscată, în jurul degetelor de la picioare, roșeață sau vezicule, este posibil să ai piciorul atletului. Mirosul picioarelor tale poate fi provocat, de asemenea, și de o combinație de bacterii și ciuperci care erodează straturile subțiri ale pielii de pe degete.

3. Mirosul materiilor fecale poate fi simptomul INTOLERANȚEI LA LACTOZĂ
Atunci când intestinul subțire nu produce suficientă lactază, nu se poate digera lactoza din organism, regăsită în zahăr și produsele lactate. Așa că intestinul subțire direcționează lactoza direct spre colon, acolo unde bacteriile intestinale fermentează, ceea ce produce mirosul urât al scaunului, balonare, gaze.

4. Mirosul puternic al urinei poate fi simptomul unei INFECȚII ale TRACTULUI URINAR
Infecțiile tractului urinar determină un miros aproape chimic al urinei. Acest lucru se întâmplă datorită bacteriilor, cel mai frecvent bacteriei E. coli, care intră în tractul urinar și în uretră. Apoi, ele se multiplică în vezică, provocând o infecție. Aceste infecții urinare sunt mai frecvente la femei decât la bărbați.

5. Respirația urât mirositoare poate fi simptomul APNEEI

În cazul în care respirația de dimineață este constantă, chiar dacă te speli pe dinți, ai putea avea de-a face cu o apnee de somn nediagnosticată, o tulburare care provoacă respirația urât mirositoare care începe sporadic și crește în timp ce tu dormi. Apneea de somn poate duce la sforăit excesiv, făcându-te să respiri pe gură pe tot parcursul nopții, lucru care îți va usca gura foarte mult, o cauză comună a respirației urât mirositoare.

loading...

Adauga si tu un comentariu!

comentarii

Tagged with

Leave a Reply

Your email address will not be published.

 
Hai si tu pe:
[ X ]