AUTORITATILE AU RECUNOSCUT ! Carnea de pui din comert contine arsenic si provoaca cancer

AUTORITATILE AU RECUNOSCUT ! Carnea de pui din comert contine arsenic si provoaca cancer

loading...

Ani la rand s-a incercat musamalizarea aceastui fapt extrem de grav, in speranta ca nimeni nu va pune intrebari despre substantele toxice din pui.

Pana la publicarea acestor studii, industria carnii si autoritatile americane au negat tot timpul ca arsenicul ajunge in carnea animalelor iar apoi in corpul uman. Argumentul folosit a fost ca arsenicul este eliminat in totalitate de pui prin fecale. Unii cercetatori au spus ca nu exista nicio cercetare care sa confirme acest lucru, astfel autoritatile au declarat un lucru care nu este dovedit stiintific.

Dupa aparitia studiului si scandalul iscat, principalul producator de furaje din SUA si-a retras marfa din magazine. Acest producator comercializa furaje care contineau arsenic furnizat de compania Pfizer, unul dintre cei mai mari producatori mondiali de medicamente.

FDA este o agentie din SUA care se ocupa cu reglementarea alimentelor si medicamentelor, care recent a recunoscut ca in carnea de pui se gaseste arsenic, substanta chimica cauzatoare de cancer, care poate fi fatala in doze mari. Provenienta arsenicului din carnea de pui este foarte controversata, fermierii hranind intentionat animalele cu aceasta substanta.

Cercetatorii de la FDA spun ca, conform propriilor descoperiri, arsenicul din hrana puilor ajunge intr-un final in carnea acestora. In concluzie, in ultimii zeci de ani consmatorii de pui din intreaga lume au inghitit fara sa stie arsenic, substanta cunoscuta pentru faptul ca declansaza cancerul.

 

Arsenicul a fost scos din hrana animalelor din SUA dupa izbucnirea scandalului insa, autoritatile duc o campanie de negare, spunand ca arsenicul din carnea de pui este prezent intr-o doza foarte mica si se incadreaza in conditiile de siguranta pentru consumul uman. Oamenii de stiinta spun ca in timp, consumul de arsenic poate produce cancer.

In Romania, fermierii folosesc cam aceleasi tipuri de furaje. Facand o legatura simpla, ajungem la concluzia ca si in Romania carnea de pui contine arsenic.

sursa

loading...

Adauga si tu un comentariu!

comentarii

CATEGORIES
TAGS
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus ( )