Ce să faci seara ca să nu îţi miroasă gura dimineaţa!

Ce să faci seara ca să nu îţi miroasă gura dimineaţa!

loading...

Ce să faci seara ca să nu îţi miroasă gura dimineaţa!

Problema respiraţiei urât mirositoare de dimineaţă devine deranjantă atunci când dormim lângă partener. Mentionam că acesta este un fenomen natural, însă poate fi influenţat de ingiena orală adoptată.

În timp zilei, respiraţia urât mirositoare nu apare la persoanele sănătoase, datorită mâncatului şi vorbitului, pentru că se produce mai multă salivă. În timpul somnului apare mirosul urât datorită faptului că producţia de salivă scade, iar gura se usucă şi bacteriile se înmulţesc. Din acest motiv, dimineaţa, imediat după trezire apare acest miros urât.

Spălatul pe dinţi înainte de culcare nu are un efect semnificativ asupra acestui miros.
Poţi încerca însă să îţi faci un obicei din a avea o igienă orală corectă, să te speli pe dinţi de cel puţin 2-3 ori pe zi şi să mergi la medicul stomatolog de câte ori ai vreo carie sau probleme cu gingiile. Periajul dinţilor trebuie să dureze minim două minute şi trebuie să includă şi curăţarea limbii. Apa de gură şi aţa dentară pot fi ele de un real ajutor.

Fumătorii au o respiraţie de dimineaţă mai urâtă decât un nefumător. De asemenea, medicamentele şi alergiile care pot influenţa şi ele acest aspect.

loading...

Adauga si tu un comentariu!

comentarii

CATEGORIES
TAGS
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus ( )