Publicitate

loading...

Considerat o delicatesa, este cel mai toxic aliment de pe piata romaneasca, fiind ticsit cu mercur si antibiotice!

Considerat o delicatesa, este cel mai toxic aliment de pe piata romaneasca, fiind ticsit cu mercur si antibiotice!
loading...

Considerat o delicatesa, este cel mai toxic aliment de pe piata romaneasca, fiind ticsit cu mercur si antibiotice!

Cu siguranta n-ai vrea sa mananci asa ceva!

Agentia Americana pentru Siguranta Alimentelor si Medicamentelor si Agentia pentru Protectia Mediului au studiat gradul de contaminare cu mercur a carnii de peste, iar somonul pescuit in salbaticie s-a dovedit foarte sigur din acest punct de vedere. Somonul proaspat poate fi consumat fara riscuri chiar si de catre femeile gravide. Carnea de somon reprezinta o sursa de proteine de inalta calitate, precum si de vitamine si minerale, inclusiv potasiu si vitamina B12, dar si de acizi grasi Omega-3, care contribuie la buna functionare a creierului, a inimii si a articulatiilor.

Insa, asigura-te ca te aprovizionezi numai cu somon curat, sanatos, si in niciun caz nu din categoria de crescatorie.

Culoarea somonului de crescatorie este mult mai stearsa, ca si cum pestele ar fi fost bolnav. Astaxantina este o molecula de culoare rosu aprins continuta de alge, plancton si krill, si este substanta care ii confera somonului culoarea specifica. Aceasta molecula este extrem de benefica pentru corpul uman. Este un antioxidant si un anti-inflamator puternic, imbunatateste fluxul sanguin, si creste productia energetica la nivelul mitocondrial. Somonul de crescatorie are tot timpul o nuanta roz pal.

Somonul de crescatorie este hranit cu pelete alimentare care nu contin astaxantina naturala, si se adauga in hrana lor versiune sintetica, cel mai frecvent obtinuta din carbune. Furajul de peste folosit de catre agricultori include faina de peste si uleiuri de peste care sunt foarte predispuse riscului de contaminare cu dioxina si mercur. Unii fermieri incearca chiar sa inlocuiasca faina de peste cu soia, proteine de porumb si ulei vegetal, dar somonul nu este menit sa consume astfel de alimente. Ca urmare, calitatea carnii de somon scade, si este nevoie de antibiotice ca pestii sa fie mentinuti sanatosi.

In cantitati mici, antibioticele se pot strecura in carnea de peste, in timp ce uleiurile vegetale reduc continutul de acizi grasi Omega-3 si pot introduce in carnea de somon si toxine de mucegai.

Sursa:davidwolfe

loading...

Adauga si tu un comentariu!

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.

 
Hai si tu pe:
[ X ]