De ce am palpitaţii la inimă? Iata CAUZELE pentru care cordul o ia razna

De ce am palpitaţii la inimă? Iata CAUZELE pentru care cordul o ia razna

loading...

Cauzele palpitaţiilor pot fi multe, de la stres şi până la boli ale inimii

Simţim palpitaţii atunci când inima ne bate prea repede sau prea tare, în mod neregulat sau ne determină senzaţii de fluturare în piept. „De ce am palpitaţii la inimă?“ este o întrebare la care tot mai mulţi oameni caută un răspuns pe internet, deşi doctorii avertizează că acest simptom poate ascunde o boală care, netratată, poate duce la accident vascular cerebral.

Bătăile nefireşti ale inimii le sesizăm imediat şi ne sperie pe bună dreptate. Adesea însă acestea trec la fel de uşor precum au venit. De cele mai multe ori, palpitaţiile sunt cauzate de stres sau anxietate, de consumul de stimulente precum cafeaua, tutunul, alcoolul sau drogurile.

Palpitaţiile sunt, de asemenea, prezente la femeile însărcinate, potrivit webmd.com. În cazuri mai rare, tulburările de ritm cardiac sunt semnul unei boli a cordului. Dacă sunteţi într-o astfel de situaţie, cel mai bine este să mergeţi la medicul cardiolog pentru un consult de specialitate, mai ales dacă aveţi simptome precum respiraţia scurtă, oboseală, dureri în piept sau ameţeli. După o examinare medicală, specialistul poate decide efectuarea unor analize relevante pentru a depista sursa îmbolnăvirii.

Dacă palpitaţiile nu sunt legate de o boală cardiacă, atunci, schimbarea stilului de viaţă, managementul stresului şi evitarea stimulentelor pot rezolva problema.

De ce am palpitaţii la inimă si ce investigaţii medicale sunt indicate ?

Cauzele care nu implică o boală cardiacă pot fi: emoţiile puternice, anxietatea, frica, stresul. În acest caz, palpitaţiile pot provoca atacul de panică. Activitatea fizică exagerată poate fi o altă cauză, alături de cafeina conţinută în cafea, tutunul, drogurile, aşa cum aminteam mai sus. Bolile de tiroidă determină şi ele tulburări de ritm cardiac, la fel ca anemia, glicemia scăzută, febra şi deshidratarea organismului. De asemenea, de vină pot fi schimbările hormonale din timpul menstruaţiei, de la menopauză, anumite ierburi şi suplimente nutriţionale. Deficitul de potasiu poate duce la senzaţii de fluturări în piept.

Situaţia se poate rezolva prin suplimentarea alimentelor bogate în potasiu cum sunt, de exemplu, bananele. Pentru gurmanzi, mesele bogate în carbohidraţi, zahăr şi grăsimi pot fi cauza unor palpitaţii ale cordului, ca şi o dietă bogată în sodiu. Un jurnal alimentar poate fi de folos într-o astfel de situaţie. Palpitaţiile mai pot fi semnul unor boli cardiace care prevestesc iminenţa unui atac de cord, disfuncţii coronariene sau o problemă la nivelul valvelor sau muşchiului inimii.

Testele de sânge pot depista anemia sau disfuncţionalităţile tiroidei, în timp ce electrocardiograma arată tulburările de ritm cardiac. Monitorizarea Holter făcută cu ajutorul unui aparat portabil şi a unor senzori purtaţi pe piele timp de o zi sau două poate indica eventuale tulburări de ritm cardiac ce nu au fost depistate prin EKG. Tot medicul poate trimite pacientul la radiografie toracică sau la ecocardiogramă, care presupune investigarea cu ajutorul ultrasunetelor a structurii şi funcţiilor cardiace.

În ce constă tratamentul dacă avem palpitaţii la inimă ?

Tratamenul este stabilit doar de medicul cardiolog, în funcţie de cauze. Dacă etiologia bolii nu este cardiacă, atunci e cazul să faceţi câteva schimbări în stilul de viaţă printr-o strategie care să includă relaxarea prin exerciţii de yoga, tai chi sau aromaterapie şi evitarea stimulenţilor de tipul cafelei, tutunului sau alcoolului. Dacă o astfel de manevră eşuează, atunci apelaţi la medic care vă poate prescrie calciu sau beta-blocante.

loading...

Adauga si tu un comentariu!

comentarii

CATEGORIES
TAGS
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus ( )