Publicitate

loading...

De ce au barbații mărul lui Adam!

De ce au barbații mărul lui Adam!
loading...

De ce au barbații mărul lui Adam!

Medical vorbind mărului lui Adam i se spune proeminența larigiană sau cartilaj tiroid și este așezat chiar deasupra glandei tiroide. De ce i se spune mărul lui Adam? Totul a pornit de la povestea din Biblie conform căreia Adam a mușcat din fructul oprit și o bucată din acesta a rămas în gât. Forma rotundă “ca de măr” a acestei proeminențe i-a adus acest nume.
De ce mărul lui Adam este mai proeminent la bărbați?
Pâna la pubertate, cartilajul tiroid este la fel pentru ambele sexe. La pubertate însă, datorită testosteronului băieții observă o creștere a mărului lui Adam și îngroșarea vocii. Cele două sunt observații sunt strict legate, deoarece laringele se mărește la băieți și împinge acest cartilaj.

Principala funcție a laringelui este cea de vorbire deoarece conține corzile vocale. Un laringe mai mare, întâlnit de obicei la bărbați, va face ca vocea unui bărbat să fie mai groasă, baritonală. Un laringe mai mic va face ca femeile să aibă voci mai subțiri.

Un măr al lui Adam prezent la femei nu are nicio implicație legată de sănătate, iar lipsa unui măr a lui Adam la bărbați nu îi face mai puțin bărbați.

 

 

 

loading...

Adauga si tu un comentariu!

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.

 
Hai si tu pe:
[ X ]