Publicitate

loading...

De ce tresarim in timpul somnului?! Sigur vrei sa afli!

De ce tresarim in timpul somnului?! Sigur vrei sa afli!
loading...

De ce tresarim in timpul somnului?! Sigur vrei sa afli!

Oamenii de știință numesc tresaritul din timpul somnului “spasm hipnagogic”. Ce este mai exact această stare ciudată care uneori ne înspăimântă, când ne trezim brusc în timpul unei tresăriri de moment care ne smulge pur și simplu din starea de ațipire în cea de luciditate.

Ceea ce noi credem de fapt că ar fi o tresărire, este un spasm muscular care își face apariție în momentul în care cineva se află în perioada de tranziţie dintre veghe şi somn.

Spasmul poate să apară din senin, fără să aibă o cauză externă, sau poate fi provocat de un zgomot, cum ar fi aprinderea unei lumini, o simplă atingere sau alţi factori. De obicei, spasmul este însoţit de o senzaţie ciudată de cădere, dar la unii oameni tresărirea vine cu uşoare halucinaţii, de exemplu o lumină puternică sau un zgomot care nu există de fapt, potrivit Unica.ro.

Aproape toată lumea a experimentat un astfel de spams în timpul vieții.

Exista o teorie care spune că acest fenomen pate fi considerat un mic „rateu” al sistemui nervos care nu reușește să se plieze între cele două stări: cea de veghe și cea de somn.

O altă teorie spune că spasmul nocturn poate fi o expresie a evoluției umane, apariția sa fiind explicată prin faptul că strămoșii noștri dormeau în copaci, astfel că somnul lor era guvernat de astfel de tresăriri. In momentul în care adormim, creierul nostru confundă starea de relaxare musculară cu căderea dintr-un copac şi reacţionează rapid printr-o contracţie involuntară a muşchilor.

loading...

Adauga si tu un comentariu!

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.

 
Hai si tu pe:
[ X ]