NOU STUDIU ! NU STIAI acest lucru despre CAFEA ! VEI MAI CONSUMA ?

NOU STUDIU ! NU STIAI acest lucru despre CAFEA ! VEI MAI CONSUMA ?

loading...

Este adevarat ca parerile au fost intotdeauna impartite…

Au fost mereu pareri pro si pareri contra.

De-a lungul timpului, multi doctori au interzis consumul de cafea in cazul diferitor pacienti.

Iata ca noile descoperiri pe acest subiect vin sa reabiliteze renumele ‘sifonat’ al acestui produs numit cafea.

VEI FI UIMIT !

Dar potrivit unui nou studiu, beneficiile cafelei pentru sănătate sunt pur si simplu miraculoase.

Consumul de cafea poate reduce cu aproximativ 40% riscul de cancer la ficat, arată un studiu al unor cercetători italieni. Mai mult, potrivit sudiului, 3 ceşti ce cafea pe zi au înjumătăţit, în unele cazuri, riscul de a dezvolta această afecţiune.

Dintre toate tipurile de cancer, cel de ficat se află pe locul trei în lume  în privinţa numărului de decese provocate.    Carcinomul hepatocelular (cancer hepatic primar) este cea mai frecventă formă a acestei afecţiuni, iar bărbaţii sunt de trei ori mai predispuşi la această boală decât femeile. Studiul cercetătorilor italieni de la Istituto di Ricerche Farmacologiche Mario Negri confirmă rezultatele unor cercetări anterioare potrivit cărora consumul de cafea este benefic pentru sănătatea umană, însă arată că băutura este benefică în special pentru ficat. Oamenii de ştiinţă au ajuns la această concluzie analizând mai multe studii publicate timp de şase ani, implicând 3.153 de persoane.   Oamenii de ştiinţă avertizează însă că, în ciuda rezultatelor obţinute, nu poate fi demonstrată o legătură de tip cauză-efect între consumul de cafea şi incidenţa scăzută a cancerului de ficat. „Efectul benefic al cafelei în prevenirea cancerului de ficat ar putea fi mediat de efectul demonstrat de prevenire a diabetului, pe care cafeaua îl are, diabetul fiind un factor de risc pentru cancer, sau de beneficiile aduse în cazurile de crioză”, precizează Dr. Carlo La Vecchia, coordonatorul studiului.

Îi ajută pe depresivi !

Potrivit organizaţiei „Food an Drug Administration”, substanţa activă din cafea, cafeina, este folosită şi în unele reţete de medicamente ca un remediu împotriva somnolenţei, a oboselii sau pentru ameliorarea unor dureri.    Tot de pe lista de beneficiile cafelei pentru sănătate despre cafea am extras şi faptul că substanţa activă din cafea se mai găseşte, în afară de boabele de cafea, şi în frunze de ceai, boabe de cacao, seminţe de guarana, frunze de yerba mate sau coajă de yoco. De asemenea, cafeina mai există în alimente precum ceaiul, ciocolata, sucuri răcoritoare sau băuturi energizante.   Potrivit unor studii, cafeina din cafea ar ajuta la scăderea în greutate sau cel puţin previne îngrăşarea. De asemenea există informaţii, însă deocamdată vorbim doar de teorii, conform cărora cafeina ar reduce pofta de mâncare şi ar stimula termogeneza, un metodă prin care organismul generează căldură şi energie.

Citeste mai mult: adev.ro/o3tw4t

loading...

Adauga si tu un comentariu!

comentarii

CATEGORIES
TAGS
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus ( )