NOU STUDIU SOCANT ! Ceea ce faceai pana acum TE PUTEA UCIDE ! RENUNTA la acest OBICEI !

NOU STUDIU SOCANT ! Ceea ce faceai pana acum TE PUTEA UCIDE ! RENUNTA la acest OBICEI !

loading...

ULUITOR !

Foarte multi oameni considera acest obicei ca fiind necesar si sanatos.

Iata cum stau, de fapt, lucrurile !

Cercetatorii au studiat mai multe persoane care obișnuiesc să doarmă mult timp după-amiaza și au ajuns la concluzia că aceștia sunt mai predispuși bolilor de inimă și morții premature. S-a observat că este o relație foarte strânsă între somul din această perioadă a zilei și felul în care acționează metabolismul.

Oamenii de stiinta au studiat peste 300.000 de persoane care obișnuiesc să doarmă după-amiază, conform Mirror.co.uk. Ei au observat că aceste persoane sunt mult mai predispuse la apariția bolilor de inimă și chiar la moartea prematură. Somnul de după-amiază crește riscul dezvoltării sindromului metabolic. Acesta presupune creșterea tensiunii arteriale și a colesterolului care duce la apariție bolilor de inimă și într-un final, la deces în cazuri avansate.

Rezultatele studiului au fost prezentate în cadrul Colegiului american de Cardiologie. S-a ajuns la concluzia că somnul care durează mai mult de 40 de minute după-amiaza crește riscul apariției sindromului metabolic. Toate persoanele chestionate care dorm mai mult de 40 de minute în timpul zilei suferă de diferite forme ale sindromului metabolic precum diabet și obezitate.

Pentru cei care dorm după-amiaza mai puțin de 30-40 minute, riscul apariției unor astfel de probleme de sănătate scade. Cu cât somnul se prelungește, cu atât organismul tinde să intre în perioada de odihnă pasivă profundă, ceea ce ar trebui să se întâmple noaptea. Astfel, se produc dezechilibre în organism.

loading...

Adauga si tu un comentariu!

comentarii

CATEGORIES
TAGS
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus ( )