NU-I VEI MAI PRIVI cu aceiasi ochi, dupa ce vei afla CE POT FACE

NU-I VEI MAI PRIVI cu aceiasi ochi, dupa ce vei afla CE POT FACE

loading...

Ardeii iuti sunt mai mult decat un aliment, sunt un EXTRAORDINAR MEDICAMENT care, sub nicio forma, nu ar trebui să lipsească din farmacia verde a casei tale.

O singură genă îi desparte pe ardeii iuţi de ceilalţi ardei. Este vorba despre o genă extrem de importantă ce determină secreţia unei substanţe care conferă atât gustul iute atat de binecunocut, cât şi PUTEREA TERAPEUTICA ULUITOARE.

Pen­tru a fi activi din punct de vedere tera­peutic, ardeii iuţi trebuie să fie, în primul rând, extrem de iuţi.

Există mai mult de douăzeci de substanţe terapeu­tic active în ardeii iuţi. Una dintre cele mai impor­tante este capsicina, cea care le dă gustul picant-arzător atat de intens.

Această substantă este un PUTERNIC STIMULENT AL CIRCULATIEI SANGUINE, REGLEAZA REACTIILE SISTEMULUI IMUNITAR si INTERACTIONEAZA CU SUBSTANTELE care determină inflamaţia articulaţiilor sau apariţia proceselor degenerative în organism.

Alti nutrienţi extrem de importanţi sunt:

vitamina A, vitamina C (prima oară a fost extrasă din ardeiul iute!), vitamina E precum si vita­minele B2 şi B3.

Compoziţia chimică a ardeilor iuti poate diferi in funcţie de culoare.

De exemplu, cei verzi sunt mai bogaţi în vitamina K, care ajută la cicatrizarea mai rapidă a rănilor şi previne cancerul;

Ardeii iuţi galbeni conţin cantităţi mai mari de vita­mina A, care INTARESTE MEMBRANA CELULARA, PREVENIND astfel INFECTIILE.

Ardeii iuţi roşii sau cu nuanţe de por­to­caliu sunt bogaţi în licopen, o SUBSTANTA ANTICANCERIGENA şi cu efecte de REINTINERIRE, prezentă şi în tomate.

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

loading...

Adauga si tu un comentariu!

comentarii

CATEGORIES
TAGS
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus ( )