NU STIAI de acest MIRACOL cu numele de CORIANDRU

NU STIAI de acest MIRACOL cu numele de CORIANDRU

loading...

Uleiurile pe care le conţine coriandrul sunt ingredientele care fac din această plantă una benefică pentru tratarea multor afecţiuni digestive şi pentru îmbunătăţirea funcţionării stomacului, ficatului şi pancreasului.

Coriandrul ajută la calmarea durerilor abdominale şi la favorizarea eliminării gazelor intestinale dacă este luat sub formă de ulei esenţial. Într-o linguriţă cu miere, se pun 3-4 picături de ulei şi se repetă procedura de 3 ori pe zi.

Persoanele care suferă de ulcer sau de gastrită hiperacidă pot consuma până la opt linguriţe de miere de coriandru pe zi. Este un tip de miere pentru care se foloseşte coriandru recoltat numai în zona Dobrogei. Cristalizarea îi confirmă orginalitatea. Este bogată în antioxidanţi şi alţi compuşi valoroşi pentru sănătate. Datorită pH-ului său alcalin, acţionează ca un veritabil pansament pentru stomac. Mai mult, protejează ficatul şi tratează şi alte probleme digestive: balonare, constipaţie, indigestie.

Folosite în diverse preparate, cum sunt supele, ciorbele și pastele, semințele de coriandru stimulează secreția de bilă, ceea ce contribuie la o mai bună digestie.

În plus, asigură eliminarea gazelor intestinale și previn diareea. O altă variantă de a le consuma în aceste scopuri este să fie zdrobite semințe de coriandru, cam atât cât intră într-o linguriță, și să fie lăsate 15 minute într-o cană plină cu apă clocotită. Procedura trebuie repetată de 3 ori de-a lungul unei zile pentru o mai mare eficacitate.

Stiai ca o infuzie concentrată făcută din 4 lingurițe de semințe de coriandru la o cană cu apă elimină paraziții intestinali ?

De asemenea, ceaiul de coriandru este util pentru femei, întrucât calmează crampele menstruale, stimulează lactația și reduce modificările hormonale manifestate prin dereglarea menstruației.

 

loading...

Adauga si tu un comentariu!

comentarii

CATEGORIES
TAGS
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus ( )