SENZATIONAL ! GRUPA DE SANGE spune dacă RISTI SA SUFERI de demenţă

SENZATIONAL ! GRUPA DE SANGE spune dacă RISTI SA SUFERI de demenţă

loading...

TU CE GRUPA AI ? AFLA ACUM CARE ESTE GRUPA CEA MAI PREDISPUSA !

Demenţa este un termen general care descrie mai multe afectiuni degenerative ale creierului, care apar odată cu înaintarea în vârstă. Bolile Alzheimer şi Parkinson sunt cele mai frecvente tipuri de demenţă, dar, în general, demenţa poate fi orice tip de afecţiune care provoacă scăderea capacităţii cognitive. La început, simptomele precoce ale demenţei par inofensive, şi ele constau, de exemplu, în uitarea ocazională. Pe măsură ce boala avansează, funcţia cognitivă începe să scadă drastic. Persoanele cu demenţă îşi uită prietenii, membrii familiei. Fără un creier care să funcţioneze adecvat, suferinzii de demenţă pot experimenta schimbări de personalitate sau pierderea capacităţii de a gândi critic şi de a rezolva problemele care apar în viaţa lor.

Cercetatorii sustin că grupa de sânge te poate preveni în ceea ce priveşte problemele de sănătatea cu care te poţi alege de-a lungul vieţii, în special la bătrâneţe. Mai mult, un studiu realizat recent arată că persoanele cu o anumită grupă de sânge au un risc mare de a avea probleme cu memoria şi chiar să se îmbolnăvească de demenţă.

Studiul a fost publicat în revista „Neurologie“. Cercetarea a examinat medical peste 30.000 de subiecți de peste 45 de ani, care au avut de trecut mai multe teste prin care li s-au verificat capacitatea de memorare și abilitățile de gândire critică. Apoi au fost testați din nou, trei ani mai târziu. 495 dintre subiecți s-au dovedit a avea probleme de memorie sau de gândire din cauza demenței. Mai exact, persoanele cu grupa de sange AB.

ATENTIE !

Dacă te afli printre persoanele cu grupa de sânge de tip AB, asta nu înseamnă neapărat că te vei îmbolnăvi de dementa la bătrânețe. Din fericire, există multe lucruri pe care le poți face pentru a reduce acest risc. Medicii subliniază importanța unui stil de viață sănătos și menținerea unei greutăți normale, scăderea tensiunii arteriale. Totodată, evitarea fumului de țigară și mișcarea în fiecare zi pot preveni creierul să se deterioreze.

sursa

 

loading...

Adauga si tu un comentariu!

comentarii

CATEGORIES
TAGS
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus ( )