Sigur NU STIAI despre aceste SEMINTE – MIRACOL pentru SANATATEA TA

Sigur NU STIAI despre aceste SEMINTE – MIRACOL pentru SANATATEA TA

loading...

Seminţele de chiar provin de la Salvia Hispanica, o plantă înrudită cu menta, originară din America de Sud. Potrivit cercetătorilor, beneficiile seminţelor de chia pentru sănătate sunt pentru că acestea sunt bogate în vitamine şi minerale.

Nutriţioniştii spun despre seminţele de chia că te ajută să slăbeşti, întrucât te ajută să-ţi stăpâneşti pofta de dulce. Un alt motiv pentru care seminţele de chia sunt benefice în curele de slăbire este reprezentat de faptul că sunt pline de fibre şi îţi oferă senzaţia de saţietate, pe lângă faptul că alungă pofta de dulce. Seminţele de chia pot fi adăugate aproape la orice fel de mâncare. Aroma lor este foarte slabă. Unii spun că nu simt niciun gust, alţii că ar aduce uşor cu gustul de alune.    Pentru a vă face o idee, trebuie să ştiţi că o singură lingură de seminţe chia, în jur de 15 grame, conţine aproximativ 5 grame de fibre, 2 grame de proteine, 4 grame de grăsimi, din care mare parte sunt Omega-3 şi  în jur de 15% din doza zilnică de mageziu, fosfor sau calciu.  De asemenea, trebuie să ştiţi că seminţele chia au de cinci ori mai mult calciu decât laptele, de 3 ori mai mult fier decât spanacul, de 3 ori mai mulţi antioxidanţi decât afinele sau de două ori mai mult decât potasiu dintr-o banană.    Seminţele chia au şi o cantitate destul de însemnată de antioxidanţi.  Cercetătorii mai spun că te protejează de poluare, fumul de ţigară sau razele UV.

Beneficiile seminţelor de chia pentru sănătate.

Bune şi pentru sportivi

Seminţele de chia subt foarte bogate în acizi graşi Omega-3 şi ar conţine chiar mai mult decât somonul. De asemenea, pe lângă această componentă, pentru că are şi multe fibre, duce la îmbunătăţirea metabolismului.    Seminţele de chia sunt nutrienţi puternici şi ajută la distrugerea radicalilor liberi. Mai mult, ele te pot ajut şi în formarea masei musculare, pentru că sunt bogate în proteine şi regenerează ţesuturile musculare.     Efecte benefice ale consumului de seminţe de chia s-a văzut la bolnavii de diabet tip 2. Potrivit unui studiu, printre altele, seminţele de chia scad ivelul zahărului din sânge, prin cantitatea mare de fibre pe care o au. Seminţele de chia au şi proprietăţi detoxifiante şi te ajută să elimini toate substanţele nocive din organism prin curăţarea sistemului digestiv.

sursa

loading...

Adauga si tu un comentariu!

comentarii

CATEGORIES
TAGS
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus ( )