Publicitate

loading...

Turmericul – AURUL ORIENTULUI

Turmericul – AURUL ORIENTULUI
loading...

Originar din Asia Meridională, Turmericul nu este doar un condiment (ingre­dient principal al pulberii de curry), ci şi un excelent antibiotic şi antioxidant, îmbunătăţind digestia şi restabilind flora intestinală.

Pulberea din rădăcina aces­tei plante combate în mod eficient bolile cronice ale tractului gastro-intestinal, curăţă sângele, ajutând la refacerea celulelor roşii, normalizează metabolismul, îmbunătăţeşte activitatea ficatului.
Adusă în Europa de Marco Polo, într-una din călă­toriile sale în Orient, Curcuma a fost folosită la început drept materie primă pentru vopsit şi ca tinctură galbe­nă, utilizată în miniaturi. Supranumită “Şofranul Ori­entului”, s-a bucurat de succes şi drept colorant în alimentaţie şi preparate farmaceutice. Începând cu se­colul 16, Curcuma a devenit cunoscută şi ca medica­ment, cu efecte de excepţie în tratarea afecţiunilor ficatului, ale bilei şi intestinelor, planta fiind inclusă în celebra “Libro delle Droghe”, o veritabilă “biblie” a plantelor medicinale.

Iata numai cateva utilizari ale acestei plante miraculoase:

*Boli gastro-intestinale

*Anemie

*Normalizarea nivelului de zahăr din sânge

*Gripă şi răceală

*Dureri în gât

*În cure de slă­bire

*Afecţiuni inflamatorii oculare

*Hemoroizi

*Te scapă de părul nedorit

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

 

sursa

loading...

Adauga si tu un comentariu!

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.

 
Hai si tu pe:
[ X ]