Turmericul – AURUL ORIENTULUI

Turmericul – AURUL ORIENTULUI

loading...

Originar din Asia Meridională, Turmericul nu este doar un condiment (ingre­dient principal al pulberii de curry), ci şi un excelent antibiotic şi antioxidant, îmbunătăţind digestia şi restabilind flora intestinală.

Pulberea din rădăcina aces­tei plante combate în mod eficient bolile cronice ale tractului gastro-intestinal, curăţă sângele, ajutând la refacerea celulelor roşii, normalizează metabolismul, îmbunătăţeşte activitatea ficatului.
Adusă în Europa de Marco Polo, într-una din călă­toriile sale în Orient, Curcuma a fost folosită la început drept materie primă pentru vopsit şi ca tinctură galbe­nă, utilizată în miniaturi. Supranumită “Şofranul Ori­entului”, s-a bucurat de succes şi drept colorant în alimentaţie şi preparate farmaceutice. Începând cu se­colul 16, Curcuma a devenit cunoscută şi ca medica­ment, cu efecte de excepţie în tratarea afecţiunilor ficatului, ale bilei şi intestinelor, planta fiind inclusă în celebra “Libro delle Droghe”, o veritabilă “biblie” a plantelor medicinale.

Iata numai cateva utilizari ale acestei plante miraculoase:

*Boli gastro-intestinale

*Anemie

*Normalizarea nivelului de zahăr din sânge

*Gripă şi răceală

*Dureri în gât

*În cure de slă­bire

*Afecţiuni inflamatorii oculare

*Hemoroizi

*Te scapă de părul nedorit

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

 

sursa

loading...

Adauga si tu un comentariu!

comentarii

CATEGORIES
TAGS
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus ( )