Cel mai popular luptător român al momentului – Cătălin Moroşanu! De ce i se zice „Moartea din Carpaţi“!

Cel mai popular luptător român al momentului – Cătălin Moroşanu! De ce i se zice „Moartea din Carpaţi“!

loading...

Cel mai popular luptător român al momentului – Cătălin Moroşanu! De ce i se zice „Moartea din Carpaţi“!

Dincolo de agresivitatea arătată în ring, atunci când este faţă în faţă cu adversarul, sportivul din Superkombat este un uriaş blând în afara lui şi un familist convins.

Moroşanu a început iniţial cu rugby-ul, la Politehnica Iaş, în loturile naţionale de juniori. Dar a decis să renunţe. O accidentare suferită la rugby i-a dat bătăi când a vrut să intre la Academia de Poliţie, aşa că a mai aşteptat un an. „În timpul ăsta mă îngrăşasem. Nu mai voiam rugby, aşa că am mers la sala lui Mihai Constantin, în 2005.  Apoi a uitat şi de academie, dar a terminat Dreptul”.

Primul său contact cu sportul profesionist a fost în 2006, la Constanţa, atunci când promotorul Eduard Irimia a organizat o gală de selecţie. A nimerit într-un turneu piramidal cu doi dintre bodyguarzii lui Radu Mazăre. I-a învins rapid pe amândoi şi i-a câştigat încrederea lui Irimia. Câteva luni mai târziu, îşi făcea debutul într-o gală Local Kombat.
După 3 victorii consecutive în Local Kombat, Moroşanu a acceptat să lupte împotriva legendarului Stefan Leko în K-1.

A făcut însă un meci fabulos, iar atunci lumea a înţeles cu adevărat că Moro are cu adevărat potenţial.

Din prima zi când a păşit în sala de sport şi până în prezent, are acelaşi antrenor, pe Mihai Constantin. La scurt timp după ce a devenit faimos, Moroşanu a fost chemat la Bucureşti de Gigi Becali pentru a primi un contract. Din respect pentru patronul Stelei, a mers la întâlnire, însă a refuzat, deşi oferta financiară era cu mult peste ce avea la Iaşi.

Dacă acum se mândreşte cu porecla sa, Moartea din Carpaţi, acum 10 ani, Cătălin nu suporta acest apelativ primit de la cunoscutul umorist Radu Pietreanu, un apropiat al circuitului Superkombat şi foarte bun prieten cu luptătorul. „El venea mereu cu ideile astea. La început nu îmi plăcea, dar acum sunt mândru că port numele munţilor noştri”, povestea Moroşanu într-un interviu.
Un tip superstiţios, Moroşanu nu vrea femei in vestiarul sau.
În 2008, prin intermediul lui Eduard Irimia, Moroşanu a ajuns să fie primul român care a luptat în Asia, sub bannerul K-1. L-a făcut KO în prima repriză pe japonezul Junichi Sawayashiki, cel care tocmai îl bătuse pe Jerome Le Banner!
Pe Georgiana, soţia sa, Moroşanu a cunoscut-o în perioada în care practica rugby-ul. S-au cunoscut pe internet, iar de atunci au rămas împreună.

sursa adevarul.ro

 

loading...

Adauga si tu un comentariu!

comentarii

CATEGORIES
TAGS
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus ( )