De ce au fugit toţi chiriaşii din casa în care a fost ucis Ioan Luchian Mihalea

De ce au fugit toţi chiriaşii din casa în care a fost ucis Ioan Luchian Mihalea

loading...

De ce au fugit toţi chiriaşii din casa în care a fost ucis Ioan Luchian Mihalea!

O crimă sângeroasă şoca întreaga ţară în urmă cu aproape 23 ani: Ioan Luchian Mihalea, îndrăgit compozitor, solist şi dirijor al grupului Song a fost găsit mort – lovit şi strangulat – în apartamentul său din Drumul Taberei. Anii au trecut, însă vecinii nu au uitat povestea, căreia i-au adaugat „ingrediente” dintre cele mai înfiorătoare.

Locuinţa a fost închiriată constant, până acum câţiva ani, numai unor grupuri de studenţi, care nu au stat mai mult de o lună, ne-au povestit foştii vecini ai artistului.

„Pentru că nu mai locuieşte în Bucureşti, proprietara casei, Adina Popescu, soţia lui Mihalea m-a împuternicit să colectez eu banii de la chiriaşii de la apartamentul 9. În toţi aceşti ani, de după 1993, niciunul dintre cei care au locuit acolo nu a rezistat mai mult de o lună. Numai eu ţin minte trei rânduri de studenţi de la Politehnică care au venit disperaţi, mi-au plătit şi au zis că ei nu mai pot sta acolo, că aud strigăte şi bocănituri în fiecare miez de noapte!”, mărturişeşte Emilia Petre, una dintre vecine.

Pereţii au stat ani întregi murdari de sânge

O alta vecină susţine că soţia lui Mihalea a făcut în nenumărate rânduri molifte casei, însă a omis altceva.

Emilia Petre spune că spiritul rătăcit a lui Mihalea a fugărit toţi chiriaşii din apartamentul în care el a fost ucis

„Pereţii apartamentului au stat murdari de sânge multă vreme, iar hainele lui Mihalea nu au fost luate din casă, deşi acolo locuiau chiriaşi. Multora le-a fost scârbă să stea şi din cauza asta”, completează Hortensia Radici, femeia care l-a găsit mort pe Mihalea.

A murit la fel ca mama lui 

Tot de la ea am aflat ceea ce ne-au cofirmat şi anchetatorii, un fapt stupefiant, şi anume că artistul a avut o moarte trasă la indigo cu a mamei sale, care a fost ucisă tot în urma unui jaf, şi tot prin strangulare.

Femeia care locuieşte acum în apartamentul lui Mihalea, împreună cu fiica ei, este de fapt o prietenă apropiată a Adinei, fosta soţie a lui Mihalea, care deşi a lăsat de înţeles că nu se simte foarte confortabil în această casă, chemând şi ea preotul de câteva ori pentru a o sfinţi, în ultimii doi ani, neagă categoric ca i-ar fi frică.
„Nu avem nicio problemă, ne simţim bine în apartamentul ăsta”, ne-a răspuns evaziv tânăra chiriaşa, ascunsă pe jumătate după uşa de la intrare.

 Avea poza criminalului în bibiliotecă

Pentru artistul Lucian Mihalea, ceea ce numim astăzi cazul tragic care-i poartă numele a început în seara zilei de 29 noiembrie 1993. A doua zi, la prima oră, Poliţia a fost alertată de Hortensia Radici că vecinul său zace mort, într-o baltă de sânge. Poliţiştii sosiţi pentru cercetări au găsit lângă pragul uşii un ecuson, iar de la uşă până în holul de la baie, unde se afla cadavrul, au identificat o mulţime de pete de sânge şi urme de luptă între victimă şi asasini.
Artistul fusese atacat în holul locuinţei cu un obiect contondent care îi sfărâmase oasele craniului, apoi a fost strangulat cu două cabluri găsite în apartament.

Continuarea aici —-> www.historia.ro

 

loading...

Adauga si tu un comentariu!

comentarii

CATEGORIES
TAGS
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus ( )