MARTURII SOCANTE ale câştigătoarei „Vocea României”: „Copiii mei au sindromul Down”

MARTURII SOCANTE ale câştigătoarei „Vocea României”: „Copiii mei au sindromul Down”

loading...

Cristina Bălan luptă zi de zi pentru ca micuţii ei să poată zâmbi

Cristina Bălan şi soţul ei, Gabriel, au vorbit despre diagnosticul crunt cu care se luptă copiii lor.

Câştigătoarea celui de-al cincilea sezon „Vocea României” (PRO TV), Cristina Bălan (34 de ani), trăieşte o adevărată dramă pe care a dezvăluit-o abia acum, la aproape trei ani de când a devenit mămică. Copiii solistei, gemenii Toma David şi Matei Nikolas (2 ani și 7 luni), suferă de o anomalie genetică.

Fosta solistă a trupei Impact, Cristina Bălan, şi soţul ei, Gabriel, au luat o decizie radicală, care îi vizează în primul rând pe gemenii lor. Aceştia au vorbit pentru prima oară despre boala neștiută a micuţilor Toma şi Matei, la aproape trei ani de la venirea lor pe lume. Cristina Bălan a recunoscut că gemenii ei au sindromul Down. La scurt timp după ce au împlinit un an, copiii au primit acest crunt diagnostic.

„Îmi caut cuvintele de mai bine de o lună pentru acestă zi. Acele cuvinte care să descrie măcar în parte ce este în sufletul nostru, ce este în sufletul unui părinte care se confruntă cu o situaţie similară celei a noastre. Am ajuns la concluzia că este imposibil. De oricâtă empatie ar da dovadă un om, nu poate înţelege întocmai ce este în sufletul unui părinte care are un pui (sau mai mulţi) special. În cadrul competiţiei «Vocea României», am spus în repetate rânduri că există un motiv pentru care Cristina a ales să participe. Ei, MINUNILE noastre, copiii noştri – Toma şi Matei, dar şi cei aproximativ 50.000 de copii din ţară diagnosticaţi cu SD (Sindromul Down, n.r.), ei sunt MOTIVUL! Pentru ei am riscat totul şi tot pentru ei, azi, de Ziua Mondială a Sindromului Down (21 martie, n.r.), ieşim să vorbim despre ce înseamnă Sindromul Down şi, totodată, ce putem face (NOI TOŢI) pentru aceşti copii speciali. Pentru că, nu-i aşa, dacă ne dorim cu adevărat, chiar putem să‪#‎schimbamviataimpreuna‬! Dacă va puteţi rupe o oră din viaţă, am să va rog să urmăriţi emisiunea de azi. Avem nevoie de energia şi gândurile voastre pozitive. Azi e despre Ei. Doar despre Ei”’, a scris Cristina Bălan, pe pagina personală de Facebook.

Cristina Bălan a aflat în cea de-a 24 săptămână de sarcină că unul dintre micuţi ar putea avea Sindromul Down și a fost sfătuită șă întrerupă sarcina: „Medicul tăcea, genul ăla de tăcere din care îţi dai seama că ceva se întâmplă. Mi-a spus că Toma are nişte markeri de Sindrom Down. Nu am avut nici o reacţie, medicul părea mai afectat decât mine. Mi-au spus că pot să fac avort. M-a durut cel mai mult asta, că era o sarcină defectă şi mi se părea o situaţie care ţinea de alegere. Am auzit păreri care ard pe suflet. Arunci copilul, dacă se îmbolnăveşte între timp?”, a mărturisit, şocată, Cristina.

Toma şi Matei s-au născut prematur: „M-au întrebat de ce îi ating atât? Mi s-a spus că gemenii mei nu au nevoie de dragoste, au nevoie de medicamente. Nu îmi venea să cred”, a mai povestit solista, pentru PRO TV.

 

loading...

Adauga si tu un comentariu!

comentarii

CATEGORIES
TAGS
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus ( )