Mituri despre corpul uman

Mituri despre corpul uman

loading...

Mituri despre corpul uman.

De la silueta clepsidră la adevărata origine a „sânilor la bărbaţi”, să vedem cele mai mari mituri despre corpul uman.

Oamenii obezi nu au metebolism mai lent

E adevărat muşchii consumă în jur de trei ori mai multă energie ca grăsimea, dar celule altor organe din corpul nostru sunt mult mai flămânde.

Oamenii obezi au organe mai mari şi în ansamblu au mai multe celule ce necesită menţinute în continuie funcţionare, comparativ cu omologii săi mai slabi.

Aceasta înseamnă că consumul lor total de energie, sau rata lor metabolică de repaus, este mai mare.
Sursă: Journal of Nutritional Sciences

Fundurile mari sunt mai bune decât burţile mari

Sunteţi un măr, care poartă greutatea în jurul burţii, sau o pară cu povară în regiunea fundului, şoldurilor sau coapselor?

În trecut, „merele” au fost în general considerate cu un risc mai mare de boli de inimă şi diabet, deoarece grăsimele lor abdominale secretă substanţe chimice care stimulează inflamaţiile, cresc tensiunea arterială şi pot cauza rezistenţa la insulină.

În schimb, grăsimea care stă pe fese a fost considerată relativ benignă (nu prezintă pericol), dar recentele cercetări de la Universitatea Davis din California sugerează că aşa numita grăsime „fesieră”, de asemenea, eliberează aceste substanţe nocive.

Cu alte cuvinte, indiferent de forma corpului tău, excesul de grăsime ar putea fi o veste proastă.
Sursă: Universitatea din California, Davis

„Sânii la bărbaţi” provin de la grăsimi

Deşi „sânii la bărbaţi”, la fel cunoscut ca ginecomastie, de multe ori merg împreună cu o burtă de bere şi o bărbie dublă, ele nu sunt aşa de grase cum par.

De fapt, în majoritatea cazurilor, acestea sunt provocate de creşterea ţesutului mamar. Aceasta se întâmplă uneori la bărbaţii mai graşi deoarece celule adipoase  produc hormonul femenin, estrogenul, care stimulează creşterea sânilor.

În timp ce testosteronul, de obicei, se inhibă, nivelul de testosteron scade odată cu vârsta.
Sursă: UK National Health Service

Barbatii grasi sunt mai buni la pat.

Când cercetătorii turci au examinat 200 de bărbaţi au descoperit cei cu un IMC (indicele de masă corporală) mai mare şi cu burtă evidentă au avut o medie în pat de 7.3 minute; bărbaţii din grupul celor mai subţiri au avut doar 2 minute şi au mai multe şanse să sufere de ejaculare prematură.

Motivul probabil este numărul redus de testosteron, care merge de multe ori mână în mână cu obezitatea. Cu toate acestea, în timp ce bărbaţii obezi se pot ţine mai mult, ei se pot lupta cu problema de a obţine o erecţie: a fi obez este, de asemenea, asociat cu disfuncţia erectilă.
Sursă: International Journal of Impotence Research

Trebuie să beţi 8 pahare de apă pe zi

De fapt, cea mai mare parte a apei corpul vostru în fiecare zi o primeşte din mâncare, aşa că nu forţaţi să beţi mai multă apă dacă nu vă este sete. Ţineţi minte: aveţi posibilitatea să beţi prea multă apă.
Sursă: Care2

Puteţi transpira „toxine” prin sudoare

Glandele sudoripare sunt în pielea voastră, şi din moment ce ele nu sunt conectate cu alte sisteme ale corpului, ele nu pot elimina „toxine”.

Şi în plus, sudoarea este modul organismului de a se răci, ea este formată din apă, sare şi electroliţi. Asta e tot mai mult nimic.
Sursă: UAMS

Vaccinul vă dă un virus care vă protejază

De fapt, în timp ce vaccinurile includ părţi ale unui virus, ele nu sunt de ajuns pentru a vă face să vă simţiţi rău. În schimb ele acţionează astfel ca să stimuleze corpul vostru să creeze anticorpi, astfel dacă veţi intra vreodată în contact cu el, corpul vostru va fi deja echipat pentru a lupta împotriva lor.
Sursă: Life Span

Zahărul face copii mai hiperactivi

Studiile au descoperit că acest lucru pur şi simplu nu este adevărat. Este mai mult ca o profeţie care se auto-realizează. Copii deja sunt hiperactivi. Dându-le zahăr nu le faceţi nici un rău.
Sursă: Science News

Părul şi unghiile cresc chiar şi după ce muriţi

Noi am auzit cu toţi acest zvon ciudat, nui aşa? Ei bine, din fericire acesta nu este adevărat. Din păcate, adevărul este încă mai înfiorător şi greţos: după moarte, pielea se deshidratează şi se retrage, cea ce face să pară ca şi cum părul şi unghiile sunt încă în creştere. Vise plăcute!
Sursă: BBC

Ieşind afară pe timpul rece, mai ales cu părul ud, poţi să te îmbolnăveşti

Continuarea aici —–> howandwhy.ro

 

loading...

Adauga si tu un comentariu!

comentarii

CATEGORIES
TAGS
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus ( )