Morar și Buzgudan, amendați pentru glumele rasiste la adresa fotbaliștilor

Morar și Buzgudan, amendați pentru glumele rasiste la adresa fotbaliștilor

loading...

Morar și Buzgudan, amendați pentru glumele rasiste la adresa fotbaliștilor.

Comentariile rasiste ale lui Morar și Buzgudan nu au rămas “nepedepsite”. Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) a decis sancţionarea realizatorilor postului Radio Zu cu amenzi contravenţionale de câte 5.000 lei pentru seria de “glume” rasiste pe care le-au făcut cu ocazia meciului de fotbal România – Congo.

Potrivit comunicatului remis luni (6 iunie), Colegiul director al Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării anunţă că, “întrunit în şedinţa de soluţionare a petiţiilor în data de 06.06.2016, a adoptat următoarea hotărâre. Cei doi “au creat o atmosfera ostilă, degradantă, umilitoare la adresa persoanelor de culoare”, scrie Hotnews.ro.

  • declaraţiile moderatorilor Mihai Morar şi Daniel Buzdugan din cadrul emisiunii “Morning ZU”, difuzată în dată de 26 mai 2016, pe postul Radio ZU constituie fapta de discriminare, prin încălcarea art. 2 alin. (1) şi art. 15 din O.G. 137/2000 privind prevenirea şi sancţionarea tuturor formelor de discriminare;
  • comentând prestaţia echipei naţionale de fotbal a României în partida amicală cu reprezentativă statului Congo, reclamaţii, prin declaraţiile în cauza, au creat o atmosfera ostilă, degradantă, umilitoare la adresa persoanelor de culoare.

Vot: în unanimitate a celor prezenţi (7 voturi)”.

De asemenea, se mai arată în comunicatul CNCD, “Având în vedere, scuzele publice repetate ale părţilor reclamate şi atitudinea sinceră de regret a acestora dar şi circumstanţele în care fapta a fost săvârşită, în temeiul art. 26 alin. (1) din O.G. 137/2000 privind prevenirea şi sancţionarea tuturor formelor de discriminare, Colegiul director al CNCD (5 voturi pentru, 2 voturi împotriva) a stabilit următoarea sancţiune:

–    amendă contravenţională în cuantum de 5.000 lei domnului Mihai Morar, şi

–    amendă contravenţională în cuantum de 5.000 de lei domnului Daniel Buzdugan.

–    obligarea părţilor reclamate de a da citire rezumatului hotărârii CNCD în emisunea radio pe care o moderează”.

Potrivit CNCD, “hotărârea motivată va fi comunicată părţilor, în termen legal, şi este supusă caii de atac la instanţa de contencios administrativ”.Totodată, Colegiul director al CNCD “recomandă tuturor jurnaliştilor să promoveze principiul egalităţii şi nediscriminării şi a respectului demnităţii umane”.

Vezi aici —> m.click.ro

 

loading...

Adauga si tu un comentariu!

comentarii

CATEGORIES
TAGS
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus ( )