REACTIA Cristinei Bălan după ce a fost ACUZATA că nu a avortat gemenii

REACTIA Cristinei Bălan după ce a fost ACUZATA că nu a avortat gemenii

loading...

Cristina Bălan (34 de ani) a făcut luni (21 martie) o dezvăluire șocantă, la doi ani și șapte luni de când a devenit mamă: gemenii ei, Toma David şi Matei Nikolas, au Sindromul Down. Solista care a câștigat „Vocea României” a fost acuzată de multe persoane că nu a avortat, ci a preferat să aducă pe lume doi copii cu asemenea probleme de sănătate.

Supărată-foc pe reacția celor care i-au urmărit povestea la televizor, Cristina Bălan a publicat pe contul personal de facebook o scrisoare deschisă în care explică de ce nu a avortat, deși știa din timpul sarcinii că gemenii pot avea Sindromul Down.

„Da, recunosc, am greșit. Sunt vinovată de non-ucidere din culpă. Alt termen mai aproape de ce vreau să exprim nu am găsit. Ah, și de tăinuire, complicitate, presupun. Greu de crezut, dar, in urma devaluirilor de ieri (21 martie), sunt persoane care ma acuza ca nu mi-am ucis pruncii in pantec. Eu încă încerc să-mi înfășor mintea în jurul acestei atitudini și să înțeleg cum de au putut scoate asemenea inepții și, mai ales, de unde le-au scos. Că din inimă sigur nu. Am eu o bănuială de unde, dar nu e momentul s-o exprim… Oricum, e adânc”, a început Cristina Bălan scrisoarea deschisă pe care a publicat-o pe contul său de facebook.

„E cam trist dacă iubirea ta față de o ființă e condiționată de «perfecțiune». Nu, n-am să fiu ipocrită să spun că eu îmi doream copii cu SD (Sindromul Down), în defavoarea unora tipici (sau normali, cum le spui tu). Dar știi de ce? Tocmai pentru că trăim acest separatism între tipici și speciali. Dacă ar fi după multe primate, cei speciali ar trebui să stea cuminți și adunați în centrele lor, să nu mai lezeze sufletele sensibile ale celor care se uită la ei pe sub sprâncene, ca la niște curiozități”, a continuat Cristina Bălan.

„Sindromul Down nu este o boală! Sindromul Down este o modificare genetică! Sindromul Down este o dispunere cromozomială naturală care a făcut parte întotdeauna din condiţia umană, fiind universal prezent în toate naţiile, genurile şi mediile socio-economice, apărând aproximativ 1 la 800 de nou-născuţi, deşi există o mare variaţie a acestei incidenţe în întreaga lume. Sindromul Down este o stare genetică pe parcursul întregii vieţi, ce se produce în momentul concepţiei fătului. Fiecare copil cu Sindrom Down este unic în felul său, la fel ca toţi ceilalţi copii.

Abilităţile, caracteristicile şi interesele copilului cu Sindrom Down variază foarte mult de la o persoană la alta. Sindromul Down produce diverse dizabilităţi şi probleme medicale asociate.

Chiar dacă toate persoanele cu Sindrom Down au un anumit grad de dizabilităţi de învăţare, multe dintre aceste persoane duc o viaţă semi-independentă şi împlinită. Un sindrom este o combinaţie de diferite simptome. Sindromul Down este o disfuncţionalitate cromozomială. O persoană cu sindrom Down are suplimentar o copie a întregului sau numai a unei părţi a cromozomului 21. Cromozomul 21 este cel mai mic dintre cromozomii umani. Cu alte cuvinte, copilul tău are 47 de cromozomi în loc de 46. Un nou născut cu Sindrom Down apare la circa 650-1.000 de naşteri. În România trăiesc aproximativ 30.000 de persoane cu Sindrom Down.

loading...

Adauga si tu un comentariu!

comentarii

CATEGORIES
TAGS
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus ( )