Zina Dumitrescu SE CREDE SEF DE SANTIER la căminul de bătrâni

Zina Dumitrescu SE CREDE SEF DE SANTIER la căminul de bătrâni

loading...

Bucătăria casei patronului azilului din Ghermăneşti a fost mobilată după gustul Zinei Dumitrescu !

Zina Dumitrescu( 79 ani)  este mai activă decât mulţi alţii de vârsta ei.

„Mama Zina” este prezentă aproape zilnic pe şantier şi îşi impune punctul de vedere în faţa meseriaşilor care muncesc la casa patronului căminului de bătrâni, unde creatoarea locuieşte din anul 2012.

Pentru Zina Dumitrescu, viaţa la azilul de bătrâni nu este deloc plictisitoare. Creatoarea de modă aleargă zilnic pe bandă, citeşte, se uită la televizor şi, mai nou, îşi exercită cu responsabilitate rolul de şef de şantier.

Ion Cassian, patronul căminului din Ghermăneşti, îşi construieşte o casă chiar în curtea imensă a azilului, din dorinţa de a locui acolo, la aer curat, cu soţia şi cu fiica lor. Când construcţia a fost gata şi s-a ajuns la etapa mobilier şi decoraţiuni, Zina Dumitrescu s-a implicat activ: a discutat atât cu patronul azilului, cât şi cu tâmplarii, venind cu soluţii care mai de care mai îndrăzneţe.

„Doamna Zina mi-a dat sfaturi preţioase încă de la început, de când am pornit construcţia. Însă s-a implicat şi mai mult la decorarea casei. De exemplu, la bucătărie, eu am vrut mobilă roşie, cu blat alb, dar dumneaei mi-a sugerat să o fac jumătate roşie, jumătate albă şi cu blat auriu metalizat. Am ascultat-o. Şi cel care îmi face mobila s-a mirat de combinaţia asta îndrăzneaţă, dar, recunosc, arată foarte bine!”, a declarat Ion Cassian.

Nici celelalte camere nu au scăpat din vizorul creatoarei, care i-a copleşit pe meşteri cu sugestiile sale inedite.

Zina Dumitrescu a fost internată într-un cămin de bătrâni în 2011, de către fiul ei, Cătălin Negreanu. „Mama Zina” a intrat în depresie ca urmare a decesului soţului ei, profesorul Costin Dumitrescu. Întrucât era mai mult plecat din ţară, Cătălin a decis să îşi interneze mama într-un cămin unde să fie în permanenţă supravegheată de personal calificat. Nemulţumit de condiţiile întâlnite în prima instituţie unde a internat-o, în 2012 a mutat-o pe mama lui la căminul din Ghermăneşti, Snagov, unde Zina locuieşte şi în prezent.

Creatoarea de modă a fost supranumită “Mama Zina” datorită grijii pe care le-o purta manechinelor sale. Ea le-a lansat pe Rita Mureșan, Melek Amet, Dana Săvuică, Romaniţa Iovan, Bianca Brad, dar şi pe Cătălin Botezatu. Zina fost căsătorită de trei ori, iar din prima căsnicie, cea cu regizorul Marin Negreanu, are un băiat, pe Cătălin.

La început, Cătălin Negreanu, unicul fiu al Zinei Dumitrescu, îşi vizita mama destul de rar. Asta pentru că el petrecea mai mult timp în Elveţia, acasă la logodnica lui, Priscilla. Însă, din 2013, cei doi s-au mutat în Bucureşti, chiar în casa creatoarei de modă, după ce Cătălin şi-a vândut apartamentul său.

loading...

Adauga si tu un comentariu!

comentarii

CATEGORIES
TAGS
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus ( )