BANI PE APA SAMBETEI ! Cel mai scump stadion din Romania nu primeste avizul ISU !

BANI PE APA SAMBETEI ! Cel mai scump stadion din Romania nu primeste avizul ISU !

loading...

Suma din contractul iniţial pentru Arena Naţională a fost majorată cu 200 milioane de lei, pentru realizarea unui acoperiş mobil, care necesita schimbarea proiectului, dar care nu poate primi autorizaţia ISU, a anunţat vineri primarul general interimar Răzvan Sava.

„Ştim cu toţii că în acest moment nu putem folosi stadionul Arena Naţională. Vreau să lămuresc public de ce s-a ajuns în această situaţie şi cum cel mai scump stadion din România nu poate primi aviz ISU. Contractul iniţial semnat pentru realizarea modernizării stadionului prevedea un acoperiş fix, din tablă. Pentru acest proiect au fost obţinute toate avizele necesare, inclusiv pe cel de la IGSU. Au început lucrările de modernizare, iar pe parcurs a apărut ideea schimbării formei de acoperiş. S-a ajuns astfel ca acoperişul să fie făcut mobil. În acel moment, trebuia schimbat proiectul şi obţinut avizul ISU pe noua formă de acoperiş. Acest lucru nu s-a întâmplat. Acoperişul a fost făcut fără autorizaţie. Contractul a fost mărit pentru realizarea acestui acoperiş, iar între timp au fost semnate două acte adiţionale în valoare totală de 200 milioane de RON. Primul act adiţional prevedea suma de 84 milioane lei, iar al doilea, suma de 112 milioane lei, ambele fiind semnate înainte de desfăşurarea finalei Cupei UEFA”, susţine edilul.

Potrivit lui Sava, la finalul lucrărilor, deşi se ştia că stadionul nu va putea primi avizul de la IGSU, din cauza faptului că materialul din care este construit acoperişul nu este omologat în România, fosta administraţie condusă de Sorin Oprescu a decis totuşi să semneze recepţia lucrărilor.

Primarul interimar al Capitalei a afirmat că acesta este un caz tipic de gestiune proastă a banului public şi de management defectuos. „Am aruncat banii pe apa Sâmbetei. Fosta administraţie a construit un stadion fără să ţină cont de normele în vigoare la data respectivă. Fac precizarea că dacă se respectau normele în vigoare la acea dată, acest acoperiş nu trebuia construit în forma în care este acum. Nu ştim dacă acest material va fi sau nu omologat. Încercăm să găsim o soluţie pentru a putea folosi stadionul”, a mai arătat Răzvan Sava.

Edilul susţine că, în prezent, singura soluţie care pare rezonabilă este ca toate activităţile de pe Arena Naţională să se desfăşoare cu acoperişul strâns. „Vom vedea dacă se va putea obţine aviz în aceste condiţii. Dacă nu vom obţine avizul nici în aceste condiţii, va trebui să demontăm acoperişul retractabil. Acest lucru înseamnă că trebuie să cheltuim bani publici pentru a repara o prostie făcută de fosta administraţie”, a mai spus Sava.

Primarul a adăugat că, din punctul lui de vedere, la Arena Naţională s-a produs un prejudiciu şi a anunţat că va începe un audit tehnico-financiar „care să aducă lumină în acest dosar”.

sursa

loading...

Adauga si tu un comentariu!

comentarii

CATEGORIES
TAGS
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus ( )