SCANDAL in TENIS

SCANDAL in TENIS

loading...

Tenismanul sârb Novak Djokovici, numărul 1 mondial, a declarat că a fost victima unei tentative de corupţie în 2007, la turneul de la Sankt Petersburg, după ce presa britanică a făcut dezvăluiri despre meciuri trucate din tenis, informează presa internaţională.

“Am fost abordat indirect, prin intermediul unor persoane care lucrau cu mine în acea vreme. Evident, noi am refuzat imediat. Persoana care a încercat să mă contacteze nu a ajuns chiar până la mine. Oamenii încearcă să ghicească despre ce este vorba. Dar nu sunt dovezi legate de jucătorii în activitate. Sunt doar speculaţii”, a declarat Djokovici, după ce a trecut în primul tur la Australian Open de sud-coreeanul Chung Hyeon.

Francezul Gilles Simon a apreciat însă că aceste dezvăluiri sunt făcute doar pentru a face “zgomot” înainte de Australian Open. “Dacă sunt jucători, să ni se spună şi îi vom da afară. De asta am creat comitetul de etică în tenis. Avem impresia că există cineva care vrea să facă rău sportului nostru. Mi se pare şocant”, a afirmat Simon, subliniind că nu a fost abordat niciodată pe această temă.

Corpul de Integritate în Tenis (TIU) a primit în mod repetat, în ultimii zece ani, plângeri cu privire la 16 jucători din Top 50, printre aceştia numărându-se şi opt sportivi care participă la actuala ediţie a turneului Australian Open, primul Grand Slam al anului, susţine, luni, BBC.

sursa

loading...

Adauga si tu un comentariu!

comentarii

CATEGORIES
TAGS
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus ( )