TRAGEDIE FARA MARGINI in lumea SPORTULUI ROMANESC. Astazi A MURIT O LEGENDA !

TRAGEDIE FARA MARGINI in lumea SPORTULUI ROMANESC. Astazi A MURIT O LEGENDA !

loading...

SINCERE CONDOLEANTE FAMILIEI SI APROPIATILOR “FEMEII CU PICIOARELE PÂNĂ LA CER” !

“N-aş schimba absolut nimic. Am avut o viaţă frumoasă. Am avut paşaport, am văzut toată lumea şi am cunoscut mulţi oameni importanţi. Dacă nu practicam atletismul, sunt convinsă că nici dacă aş fi fost fiică de miliardar nu aş fi făcut atâtea lucruri! Nu regret nimic” Iolanda Balaș, în 2011

Iolanda Balaș Soter, fosta mare campioană și președinte al Federației Române de Atletism, a murit astăzi, la vârsta de 79 de ani.

Iolanda Balaș, una dintre cele mai mari sportive ale României, a fost dublă campioană olimpică, la Roma 1960 și Tokyo 1964, la proba de săritură în înălțime.

Sportiva a fost prima campioană olimpică a României și a stabilit 14 recorduri mondiale! A reușit în carieră o serie de 105 concursuri consecutive câștigate, performanță unică în lume!

Între 1988 și 2005, Iolanda Balaș, născută pe 12 decembrie 1936, la Timișoara, a fost președinte al Federației Române de Atletism. De-a lungul carierei, a mai cucerit două medalii de aur la Campionatele Europene, 1958 și 1962, și una de argint, în 1954.

 

 

 

sursa

loading...

Adauga si tu un comentariu!

comentarii

CATEGORIES
TAGS
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus ( )