”Ameninţare concretă” de ATAC TERORIST într-o ţară din Europa !

loading...

Israelul şi-a îndemnat luni cetăţenii să părăsească Turcia “cât mai rapid posibil”, în actualizarea unui avertisment de călătorie în care evocă posibile noi atentate în urma atacului sinucigaş cu bombă de pe 19 martie de la Istanbul, revendicat de Statul Islamic, relatează Reuters online.

Trei turişti israelieni (dintre care doi cu cetăţenie americană) şi unul iranian au fost ucişi în atacul de la Istanbul, care a determinat Biroul premierului Benjamin Netanyahu să ridice, la vremea respectivă, la “nivelul 3” o alertă de călătorie în Turcia.

Biroul a anunţat luni, într-un comunicat, ridicarea acestei alerte la “nivelul 2”. Acest nivel semnalează o “ameninţare concretă ridicată” ca Statul Islamic (SI) sau alte grupări extremiste să atace destinaţii turistice turce.

Statul Islamic are “planuri avansate” pentru a ucide copii evrei din Turcia, atacând grădiniţe, şcoli şi centre pentru tineret, au declarat luni surse din serviciile de informaţii pentru Sky News.

Informaţia privind ameninţarea “iminentă” a venit din partea a şase combatanţi islamişti arestaţi săptămâna trecută în oraşul Gaziantep, din sudul Turciei.   Nu este clar ce serviciu de informaţii şi din ce ţară a oferit informaţiile postului britanic de televiziune.   “Ţinând cont de aceste circumstanţe, sunt luate măsuri de securitate extraordinare dincolo de nivelul sporit de alertă impus deja de poliţia turcă, iar vigilenţa este sporită în rândul comunităţii evreieşti”, a spus un oficial din serviciile de informaţii.

“Este mai mult decât o ameninţare credibilă. Este un complot activ”, a adăugat aceeaşi sursă.

Potrivit Sky News, cea mai probabilă ţintă este o sinagogă din districtul Beyoglu, din Istanbul, unde se află şi un centru comunitar, precum şi o şcoală.   Israelul le-a cerut luni cetăţenilor să părăsească cât mai rapid posibil Turcia, ridicând nivelul alertei de călătorie după atentatele care au lovit zona comercială a Istanbulului pe 19 martie, în care au fost ucişi şi trei israelieni.

loading...

Adauga si tu un comentariu!

comentarii

CATEGORIES
TAGS
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus ( )